Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Dixon blog

Prema kineskom kalendaru, 2010. je godina Belog Tigra. Ona počinje 14. februara 2010. i traje do 2. februara 2011. godine. Kineski kalendar sastoji se od godišnjih ciklusa koji predstavljaju 12 životinja. Tigar je treći znak u nizu. Po kineskoj mitologiji, on je simbol hrabrosti i srčane borbe, koji rasteruje lopove, vatru i duhove. Prema starim legendama tigrovi žive hiljadu godina, a posle petstote postaju beli.Istočna filozofija tigra simboliše i predstavlja u borbi protiv zla, što svakako treba proslaviti kao iščekujući veliki preokret. To znači da će se u 2010. ispoljiti najznačajnije osobine tigra – hrabrost, strpljivost u iščekivanju, primerenost u brzini, doslednost, kreativnost, samouverenost..Dame će uživati u pojačanoj ljubavi, osećajnosti, romantičnim druženjima i emocijama, kao i u većem broju putovanja.

LEGENDA O KINESKOM HOROSKOPU
Kineski horoskop temelji se na legendi prema kojoj je Buda na Novu godinu pozvao sve životinje da ga posete. Međutim, njegovom pozivu odazvalo se samo 12 životinja, pa je u znak zahvalnosti odlučio da svaka sledeća godina nosi ime jedne životinje. Kako je Pacov prvi stigao kod Bude, njemu je pripala čast da započne ciklus, a dalje se ređaju životinje onim redosledom kako su dolazile kod Bude: Bik, Tigar, Zec, Zmaj, Zmija, Konj, Koza, Majmun, Petao, Pas i Svinja. U nekim tumačenjima kineskog horoskopa Koza se zove još i Ovca, a Zec Mačka.
Svaka životinja vlada jednu godinu, koja svake godine počinje drugog dana u januaru ili februaru. Pored znakova bitan je i element koji vlada godinom, a u kineskom horoskopu postoji ih pet: metal (koji vlada ovom godinom), drvo, voda, vatra i zemlja.
Osim ovih pet elemenata, u kineskom horoskopu je važan i “pratilac” koji je ekvivalent podznaka u “običnom” podznaku. On zavisi od sata rođenja - dvanaest znakova izmenjuje se svaka dva sata u danu, počevši od 23 sata.

HARIZMATIČNI LIDERI I POKRETAČKA SNAGA
Poznavaoci kineskog horoskopa kažu da ćemo ovu godinu Tigra pamtiti po velikim promenama u svesti ljudi. Neki segmenti života mnogima će procvetati, ali će se otkriti i lažne nade i verovanja.
Što se tiče recesije, njene posledice će se osećati i ove godine, a mnogi planovi da se ona ublaži pašće u vodu. Ali, bez obzira na to, u godini Tigra biće dovoljno mogućnosti za napredovanje i zaradu.
Veliki broj svetskih problema (ratovi, politički sukobi, terorizam, građanski nemiri...) i dalje će potresati svet, pojaviće se i novi izazovi - nedostatak hrane, socijalna nestabilnost i mnogobrojne prirodne katastrofe (naročito zemljotresi). Većih problema na svetskom nivou neće biti do polovine godine, perioda kada je predviđena i “nova evolucija”. To znači da će se pojaviti nova snaga u vidu novih, harizmatičnih svetskih lidera.
Uloga medija biće jaka u godini Tigra, plasiraće se informacije od kojih mnoge neće biti tačne.
Ipak, 2010. će biti i godina u kojoj će se poboljšati kvalitet življenja, godina kada će nastati pokretačka snaga koja će trajati nekoliko generacija. Moguća je pojava novih industrijskih grana, pobošljanja životnog stila ili pojava osobe koja će promeniti dosadašnje gledanje na svet. Generalno, ova godina biće dobra za veliki broj ljudi, pružiće dovoljno prilika za uspeh i trenutaka za radovanje.

KAKAV JE TIGAR?
Tigar je vrlo autoritativan horoskopski znak, koji voli dinamiku i pustolovine. Nepredvidiv je, eksplozivan i uživa u životu, što često izluđuje njegovu okolinu. Tigar je ponosan, snažan, oštar...
U ljubavi Tigar je šarmantan, misteriozan i veliki zavodnik. Veoma je emotivan i ima snažan seksualni poriv. Voli svim srcem, a sa godinama postaje sve bolji i požrtvovaniji partner. Ipak, u njemu nikada ne umire želja za avanturom, pa retko možete biti stopostotno sigurni da vam Tigar pripada.
Što se tiče posla, Tigar je veoma vešt u zarađivanju. Voli rizične poteze i upušta se u nove poduhvate bez staha. Ne voli autoritet i dominantne šefove, izraziti je individualac, pa nije najbolji za timski rad.
Najbolje se slaže sa Konjem i Psom.Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

lena65 (51)
ZNAM JA RADIM KINESKI HOROSKOP ..IMAM GA NA BOGOVIMA ZA SVE ZNAKOVE ..HVALA
#2, 23.05.2010 - 21:52
lena65 (51)
JA SAM ZMIJA KSSSSS...KSSSSS..
#1, 23.05.2010 - 15:33
ova godina nije loša za zmije pogotovo što se tiče ljubavi...zmije se najbolje slažu sa Govečem i Petlom...tako da uživajte u ljubavi...pozdrav puno
23.05.2010 - 17:01