Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
bigmaster86 blog
UGOVOR O RADU
Ovo je ugovor o radu kojeg bi bio obavezan da se pridržava svaki poslodavac. Gde bi samo bio kraj muškom rodu kada bi ove bila prava realnost.
Ali razmislite malo, pa zar ovo nije ugovor o radu koji imaju svi naši političari, ministri i poslanici u skupštini !?
ČLAN 1
Početak radnog vremena radnik određuje sam. Zakonska odredba je da to ne sme biti pre 10 sati ujutro.
ČLAN 2
Naknadu za svoj rad određuje radnik u dogovoru sa svojim ukućanima.
ČLAN 3
Pre početka posla radnicima se daje nešto za okrepljenje:
- hladno pivo
- sendvič
- vino
- konjak
Sve ovo ide na trošak preduzeća.
ČLAN 4
Na poslu je dopušteno zapevati. Ako neki radnik zapeva, ostali su dužni da prekinu sa radom i pridruže se pevaču.
ČLAN 5
U odsustvu šefa, radnici imaju pravo da organizuju zabavu na teret preduzeća.
ČLAN 6
Pauza za doručak traje od 10.30 do 13.30.
ČLAN 7
Ako je u radno vreme neka utakmica, ili repriza emisije koju radnik nije gledao prethodne večeri, preduzeće je dužno da obezbedi TV prijemnik ekrane minimalne veličine 70 cm ili laptop sa brzom internet vezom, i da omogući praćenje iste uz novčanu nadoknadu radniku kao da je radio.
ČLAN 8
Za smenjivanje šefa potrebna je peticija sa potpisom najmanje 2 (slovima: dva) radnika.
ČLAN 9
U skladu sa pozitivnim zakonskim propisima, radnik može zamoliti šefa da dovrši posao umesto njega, kao i da mu bude na usluzi (na primer, da mu dohvati pivo iz frižidera ili ode po hamburger - u ovom slučaju firma je obavezna da osigura frižider u koji stane najmanje jedna gajba piva)
ČLAN 10
Ukoliko je šef ženskog roda, muški radnici su dužni da joj pri svakom prolasku daju do znanja svojim ponašanjem da je predmet njihovog razgovora (na primer, zviždanjem, tapšanjem po njenoj zadnjici, komentarima ...)
ČLAN 11
Svaki radnik ima pravo na osam nedelja odmora leti i šest nedelja odmora zimi. Ako radnik provodi taj odmor izvan mesta stanovanja, firma je dužna da obezbedi čišćenje njegovog stana ili kuće, u tom periodu.
ČLAN 12
Za sve radnike poslodavac treba da obezbedi kućnu pomoćnicu, koja mora imati primerene obline i izgled propisan odgovarajućim podzakonskim aktima, kako bi mogla da posluži radniku u odsustvu njegove supruge ili u slučaju premorenosti iste.
ČLAN 13
Odlazak sa posla je u 14.30. Radnici napuštaju posao praćeni taktovima muzike predviđene za takve prilike. Šef je dužan da svakom radniku posebno, zahvali za radni učinak, uz srdačno rukovanje i naklon.
ČLAN 14
Portir je dužan da svakom radniku pri izlasku iz firme pregleda torbu. Ukoliko ništa ne nađe, dužan je da vrati radnika u firmu kako bi ovaj mogao da uzme nešto za sebe. Starijim radnicima ovakve stvari se odvoze na kućnu adresu službenim vozilom preduzeća, pod uslovom da je njihova težina veća od 2 kilograma.
ČLAN 15
Ukoliko radnik u toku noći sanja o poslu, firma je dužna da mu plati noćni rad.
ČLAN 16
Prestankom radnog odnosa radnik stiče pravo na automobil po sopstvenom izboru.
 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: