Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Prolaznici prolaze i gledaju je. Tu devojku koja sa glavom u rukama sedi na stepeništu i plače. Plače kao da je sama, kao da ne vidi nikoga oko nje, kao da je uopšte nije briga. Plače tresući se cela, i toliko tužno deluje da se prolaznici pitaju šta je to moglo da se desi da je ona takva. Mogu samo da nagađaju. Da li je u pitanju dečko, drugarica? Da li joj je neko umro? Šta ju je to toliko pogodilo? Oni drugi manje obazrivi prolaze odmahujući glavama. Misleći ona nije normalna. Šta izvodi ovde, nije joj neki način da privuče pažnju, ima boljih.

Dok svi oni tako sa svojim mislima prolaze, devojka ih uopšte ne vidi, uopšte ih ne primećuje, za nju niko nije tu. Plače pitajući se da li će to uspeti da spere sa nje svo poniženje, svu bol i svu patnju koju trenutno oseća. Da li će joj to pomoći da nastavi dalje, onde gde je stala pre tri godine, da nastavi da se smeje, da nastavi da se šali i da nastavi da se druži sa nekim.

Devojka sedi tu i promiče joj njen dosadašnji život. Otac pijanica, majka dobra osoba koja ju je volela mnogo, ali ju je vrlo brzo i napustila. Umrla je kada joj je bilo trinaest godina, njen brat koji nikada nije bio tu, za koga ne zna gde je već godinu dana. Prolazi joj njena drugarica koja se ubila pre samo 6 meseci jer nije mogla da podnese pritisak života. Sledeći na redu je stan u kome je bila tada, potpuno prazan, sa malom kuhinjom i krevetom od nameštaja.

Dok joj se dalje vrte slike vidi sebe na poslu. U šanku okružena pijanim ljudima koji je gledaju kao da hoće nešto više od nje osim samo pića. Seća se kako je pred polazak kući uvek proveravala da li joj je u tašni njen pištolj. Seća se kako je morala da vrati nazad stvari na police jer nije imala dovoljno para da plati sve.

Seća se kako je čekala sam u bolnici da je prime jer joj test za trudnoću pokazao da je trudna. Setila se svog straha od toga šta će biti sa njom? Gde će da završi? Kako će da živi? Šta će da jede? Šta će da nosi?

Seća se kako je dobila otkaz jer nije htala da pokaže više nego što je smatrala da je trebalo.Seća se svega i sve dublje tone u očaj i sve dublje tone u tamu. Shvatajući da nema više nikoga, da nema više ništa osim onoga što sada ima na sebi.

Ustaje sa stepeništa svog bivšeg stana okreće se i pokazuje mu srednji prst, dajući mu do znanja da je ne može slomiti da još uvek ima za šta da se bori. Okreće se i gleda prekoputa u njega, smeši mu se i prelazi ulicu, dok dopušta da joj zadnja suza sklizne niz obraz, dopušta zadnjoj i najlepšoj jer je ona suza radosnica...

*Kad ne mogu,tad ne mogu baš ništa više,
kad ne umem,tad ne umem baš ništa više.
Kažu život beži leti dalje,kad je život teži leti dalje,
kažu uzmi sve jer on ne daje ništa više.*
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 0  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: