Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Kamen, po kamen, tone pod vodom noseći sa sobom sva moja osećanja prema tebi. Kako oni jedan za drugim tonu praveći kolutove oko mesta gde su upali tako si i ti jedan po jedan moj san o meni i tebi rušio, polako, kao ovi lagani talasi što su moji kamenčići napravili, ali oni manji koliko god malo snage imali veću štetu naprave na steni vremenom, nego jedan veliki odjednom.. Polako te negrizaju dok na kraju ne shvatiš, da nema deo tebe, da je odlomljen i da je nestao.

Gledam kako se sunčevi zraci prelivaju na moru, sjaje kao kristali, i suza mi kaplje niz obraz, pitam se kako je to moglo da se desi, šta sam to učinila što nije valjalo, čime sam doprinela da to tako nestane, ne odjednom, ali vremenom je počelo da se gasi, kao sveća, kada je upališ znaš da će se ona kad tad ugasiti, ali se gasi polako, plamen je polako razdire topljeći jedan po jedan deo nje.. I ona čak i ne primeti kada je nema više.. Takva je i naša ljubav bila..

Gledam kako vreme prolazi pred očima, premotava se unazad, i kao da je bilo juče vidim tebe kako mi se mangupski smeješ preko sobe, kako me pogledom dozivaš, kao da mi kažeš, čik priđi ako smeš. A ja kao i uvek ne mogu da odolim izazovu prilazim, želim da vidim šta će dalje da se desi, čak mi se nisi ni sviđao, čak nisi bio ni moj tip, samo mi se sviđala ta tvoja igra koju si započeo sa mnom. Veče je prolazilo i sve više su moje oči počivale na tebi, a ni tvoje nisu bile bolje, mada si pričao sa mnogo devojka nekako si na kraju svakog razgovora tražio mene, da vidiš gde sam i sa kim sam.

One su mi rekle kloni ga se, nije on OK, mnoge priče su čule o njemu, ali ne ja nisam slušala, želela sam da saznam da li su one u stvari stvarne, ili samo izmišlljotine ostavljenih devojaka. Nisam se ni plašila toga jer sam znala da sa tobom ne želim ništa ozbiljno.Veče je prolazilo u smehu i upoznavanju, za tako malo vremena i nisam mogla nešto mnogo da saznam o tebi, ali možda bih i uspela više da se nije desilo to što se desilo. Ona je ušla u sobu sva pijana, moja najbolja drugarica, nije znala gde se nalazi, nije znala ni na šta liči, a ja kako najbolja drugarica sam morala da je sklonim odatle, od tih podrugljivih pogleda i od tih ogovaranja, morala sam da je odvedem kući.

Veče se što se mene tiče, završilo i pre nego što je uopšte i počelo, pokunjena sam se vraćala kući taksijem, dok sam pridržavala njenu glavu da ne padne. Pitala sam se šta radiš ti sada, da li si otišao ili sa nekom drugom igraš igru koju si do tada sa mnom. Nisam te videla od tada dugo vremena, dani si se nizali, a ja sam zaboravila na tebe, zaboravila sam i na igru koju si smislio, zaboravila na reči koje si mi uputio. To veče rekao si mi: ' Ako uspem da nebavim tvoj broj i da te nađem u roku od mesec dana bićeš mi devojka' Prihvatila sam to bez predomišljaja, jer skoro sam promenila broj telefona, skoro niko ga nije imao, a što se tiče ovog drugog, nisam ti čak ni rekla kako se zovem, skoro nikakve podatke nisi imao o meni. Htela sam da vidim da li ćeš uspeti.

Šetala sam po sobi igledala šta ću da obučem to veče, kada je zazvonio telefon, javila sam se i skoro htela da spustim slušalicu kada je neki muški glas rekao 'Da li si spremna čekam te za 15 minuta ipred tvoje kuće, bolje budi lepa, ljubavi' Nisam znala šta da ti kažem, nisam čak ni imala vremena jer si tako bezobrazno spustio slušalicu. U početku nisam znala šta da radim, da li da se spremim, da li da izađem, ili da se jednostavno pravim kao da se ništa nije desilo. Pobedio je ponos u meni, nisam htela da ti se pokažem kao slaba osoba, nisam htela da ti se pokažem kao kukavica, prihvatila sam tu igru i igraću do kraja.

To veče je bilo predivno, šetali smo uz reku pričajući i upoznavajući se još bolje. Nisam ni primetila koliko sam počela da menjam mišljenje o tebi, i da te više ne gledam kao igračku nego kao dečka. Dani su prolazili izlazili smo, šetali i ja sam ne znajući to počela da se zaljubljujem u tebe, terajući ta osećanja, ponašala sam se hladno i odbojno, nisam htela da uvidiš koliko mi se u stvari sviđaš. Tek posle nekoliko nedelja smo postali par, i kao što si i rekao postala sam tvoja devojka, a ja sam se osećala kao princeza. Donosio si mi poklončiće, vodio na svakakva mala mesta, svaki trenutak si koristio da me zagrliš da me poljubiš i da mi staviš do znanja da ne postoji ni jedna druga sem mene. Bilo mi je predivno. Kao u bajci, imala sam sve što sam htela.

U tolikoj zaljubljenosti postala sam slepa, teka sada shvatam onu poruku da je Ljubav slepa, sad shvatam koliko nisam videla koliko nisam želela da vidim, da postepeno, tvoje oči više nisu bile samo moje, tvoj pogled više nije tražio samo moj i da tvoj osmeh više nije bio upućen samo meni. Nisam videla, a i nisam želela da gledam ,nisam želela da vidim to. Kako je vreme teklo, naša viđenja su se proredila i ja sam to prebacivala kraju godine, učenje, nepetost i sve to, kada bih te nazvala činilo mi se da je sve u redu, i dalje si me zvao svojim srcem i svojom ljubalju, ali te reči malo znače kada ih čuješ preko telefona, ali meni su tada bile dovoljne.

Nisam izlazila i nisam čula priče koje su kolale po gradu, priče koje govore kako imaš drugu, kako me samo zavlačiš i kako ti nikada jedna nije dovoljna. Drugarice su pokušavale da me upute na njih, da mi kažu kako stvari stoje, posvađala sam se sa njima, i prebacivala im kako su one samo ljubomorne jer nemaju ono što ja imam. Posle nekog vremena sam ostala sama, bez drugarica,bez ikoga sem tebe.

Pozvao si me to veče, onako pokunjen i polupijan pričao si sa mnom zaplićući jezikom, rekao si mi kako ti je mnogo lepo na žurci i kako tamo ima mnogo devojaka, koje te saleću i žele da budu sa tobom, pričao si mi šta ti se sviđa na kojoj devojci i šta je na njoj bolje nego na meni, ne shvatajući koliko mi samo tim svojim pričanjem zadaješ bola, kako me lomiš na deliće i rasporšuješ moje snove, polako ali sigurno, govorio si mi kako sam ja za tebe i dalje najbolja, ali i da si me nekoliko puta prevario, i onda si počeo da mi pričaš sa kim sve, kada i kako, i ja više nisam želela da slušam, želela sam da prekinem vezu i da pobegnem iz ovog košmara. Kada si video da ništa ne pričam samo si rekao, e ljubavi sada moram da idem, čeka me jedna cica, čujemo se sutra da se nadjemo, lepo spavaj.

Došlo mi je da vičem da ti kažem, kako smeš da me zoveš svojom ljubavlju, a da mi pričaš kako te očekuje druga, kako misliš da se sutra nađem sa tobomkada si mi sada sve ovo ispričao, kako mogu da spavam posle svega ovoga, ali sve to niko ne bi čuo, sve bih to pričala u prazno, jer si ti već spustio slušalicu, ne dozvolivši mi da se bilo kako branim, da bilo kako protestvujem, ili da bilo šta kažem. Možda si moje ćutanje shvatio, kao prihvatanje svega toga, ili možda kao odobravanje, ne znam kako, ali samo znam da tu noć nisam ni oko sklopila, da nisam ni zaspala, ali da takođe nisam ni zaplakala, jer nisi vredan mojih suza.

Sutradan si me zvao, kada nisam htala da ti se javim slao si mi poruke, pitao me kada ćemo da se neđemo, kada ćemo da se vidimo, a ja sam se samo pitala kako si uopšte imao sarama da me zoveš i prekidala sam veze. Kako nisi mogao da dopreš do mene zvao si moje drugarice, one su ti rekle da odjebeš i da ništa ne želim sa tobom, ali tebi nije bilo jasno zašto nisam htela i nije ti bilo jasno šta se to promenilo, i šta si to učinio.

Bežala sam od tebe, krila se, ali sve je bilo uzalud, znao si me kao što sam i ja znala tebe, znao si gde izlazim, gde sam i kuda bih otišla kojim danom, tako da si me našao jednog dana i tražio mi da ti objasnim šta se desilo, kada sam ti rekla za naš razgovor i šta si mi sve ispričao, očekivala sam da ćeš da porekneš sve to da ćeš pokušati da opravdaš sebe i da kažeš ma bio sam pijan nisam znao šta pričam ali ti si mi odgovorio nešto što ja ni u snu nisam očekivala. Pitao si me šta sam drugo očekivala, zar nismao u vezu ušli igrom, zar se nismo samo igrali i zezali, zar to nije bila sve samo šala. Rekao si mi da si ti to sve gledao samo kao vezu bez obaveza i da sam se ja tako postavila prema tebi kao da mi se ne sviđaš, tako da si ti sebi dao slobodu da možeš da budeš sa kojom drugom hoćeš.

Pobegla sam nisam mogla više da te gledam da gledam to tvoje lice koje sam nekad videla kao zaljubljeno, a to uopšte nije ni bilo. I sada dok sedim na plaži i suze mi idu, po prvi put posle svega toga, ne plačem jer sam te izgubila, ne plačem jer sam te volela, ne plačem jer sam budala ispala, ne plačem jer sam izgubila drugarice zbog tebe, nego plačem jer sam protraćila tako dragoceno vreme na skota koji me čak i ne zaslužuje. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: