Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
undisputid blog
Teretana “Santa Monika” Svetozara Kike Nikočevića(55) je najpopularnija institucija Republike Zabjelo a prema svim anketama Ministarstvu ljubavi pripada drugo mjesto. Kika drži neobičan rekord, naime obim njegovog bicepsa za sada je nedostižnih 55 centimetara, i u tom smislu Nikočević je idol mnogim mladim Zabjelčanima. Njegov doprinos popularnosti Zabjela se teško može izmjeriti, dok netom kruži priča da se Čak Noris “ubi da dokaže” da je sa Zabjela, ali mu niko ne vjeruje, jer ga “Saša frizer nikad ne bi onako ošišao, a i nema mu slike u teretanu kod Kike”.
- U “ladno” je 55 a u “vruće” 58,5 centimetara – kaže Kika uz objašnjenje da termini “ladno” i vruće”, nastali u teretani, označavaju vrijeme kad se manje ili više trenira.

Kikini bicepsi su najveći na Balkanu, kažu njegovi drugovi iz teretane Mićo Pajović (46), Srećko Kele Tošković (47), i dodaju da je Kika u prednosti u odnosu na kolege koji bilduju, jer ne koristi steroide.
- Prijatelj Veso Prelević nosi moju sliku i hvali se kako ima druga čiji su bicepsi preko 55 centimetara. Jednom je došao za mene, i rekao da ponesem metar. Našli smo se sa nekim momcima iz Bosne sa kojima se Veso kladio u 1.500 eura da mi je biceps preko 50cm. Veso je dobio opkladu, a i ja nešto od tih para – rekao je Kika.
Rekordi u duzanju tegova u toj teretani, koja prema Kikinim riječima nosi isti naziv kao i ona u kojoj je trenirao Arlond Švarceneger, takođe su impresivni.
- Bratnić Dalibor podigao je 220 kilograma iz bendža, a Bato Nikočević sa 14 godina podizao je 140 kilograma. Goran Mitrović može da podigne 204 kilograma a ja dižem oko 160, a “s čela” 120 kilograma – rekao je Kika.

Sve do 28 godine Kika se aktivno bavio fudbalom, bio je i član fudbalske reprezentacije Crne Gore, a u tretanu, kako kaže, prvi put je kročio u 29. godini.
- Puna četiri mjeseca nijesam izlazio iz teretane a kada sam se prvi put pojavio u gradu ljudi me nijesu prepoznali. Treninzi su bili spartanski, ustajao sam u pet sati, trenirao dva –tri puta u toku dana, i za to vrijeme nabacio sam 20 kilograma mišića. Kele i ja tada smo trčali svakog dana po deset kilometara – prisjetio se Kika.
U Republici Zabjelo kažu u šali da nema nezaposlenih: neko na posao, neko trguje na ulici, a ostali su u teretani. Ljubav prema sportu, kaže Kika, prenio je i na ostale sugrađane, tako da je teretana ubrzo postala kultno mjesto. “Santa Monika” se otvara u šest sati, kada dolaze prvi članovi kluba, a zatvara sat prije ponoći.
- Hiljade litara znoja prolili su ovdje Mirko Vlahović, Ivan Strugar, Goran Radonjić i drugi poznati sportisti grada – kažu Mićo i Kele koji zahvaljujući redovnim treninzima izgledaju deceniju mlađi.

Iako su prešli četvrtu deceniju Kele, Kika i Mićo svakodnevno pretrče 5-6 kilomtara u park šumi preko puta Aluminijskog kombinata, a kada proglase “period priprema” dnevna ruta se poveća na deset kilometara.
Iako su o njemu podjednako pisala žuta i dnevna štampa, snimale ga televizijske ekipe, Kika tvrdi da mu “slava nije udarila u glavu”. Kika kaže da vjera u Boga zauzima značajno mjesto. Na zidovima teretane okačene su ikone, posteri bildera, nezaobilazna ogledala, a Kika ističe da jedan član kluba trening ne počinje dok se ne prekrsti ispred slike manastira Ostroga.
- Čuo sam da po internetu kruže moji videoklipovi. Ne pridajem tome naročitu važnost. U posljednje vrijeme sve više sam u teretani, pomažem mladim ljudima, prenosim im znanje o dizanju tereta i sportskom načinu života. Smatram da im je mjestu ovdje, a ne na ulici – rekao je Kika, napomenuvši da je sve postigao zahvaljujući majci Dragi(85).
U finalu olimpijskog kviza Atlas televizije Kika je nedavno savladao profesora fizičke kulture iz Berana i dokazao da ne posjeduje samo mišiće.I Čak Noris ide obilaznicom

U “istorijskim spisima” navodi se da “uokvireno između Dajbabske gore i Ljubovića stoljećima bitiše Zabjelo“. Predstavnici Republike Zabjelo, koji vode računa o zaštiti zabjelskog kulturnog indetiteta, kažu da se relativno mali prostor nalazio na svim kartama starih civilizacija, kao oblast posebnog statusa.
- Dolaskom primitivnih slovenskih hordi monumentalni primjerci zabjelske arhitekture pretvorile su se u ruševine, a razvijeni Zabjelčani su prognani ili ubijeni. Od velike i razvijene nacije ostale su samo neke familije. Baveći se trgovinom uspjeli su da opstanu u okruženju divljih Slovena – navodi se u Istoriji Zabjela čiju su tvorci na orginalan način uspjeli da ukažu na istinu o mitovima koje su političari koristili u dnevnopolitičke svrhe.
Osnivanjem Republike Zabjelo 12. septembar 1991. godine, Zabjelčani su zaštitili svoja prava, kulturnu i teritorijalnu autonomiju. Tako je sačuvan gradski mit o Zabjelčanima, o njihovoj snazi i osobenostima, a DNK jednog autohtonog Zabjelčanina do danas je ostao nepromijenjen. Na netu se može pročitati da kada se Podgoričani zamjere Zabjelčanima oni prave obilaznicu, kao i odgovor na pitanje šta Čak Noris radi na Zabjelu. „Što mu se kaže“, odgovaraju Zabjelčani poznati i po domaćem bontonu. Kad sretne stariju ženu na ulici Zabjelčanin po pravilima zabjelskog bontona pita: “Gospođo, treba li vam zet, gospođo?”


Sportski guru

Kik bokser Goran Radonjić kaže da je prve korake napravio u Kikinoj teretani.
- Kika je sportski guru Zabjela. Mnogo je momaka sklonio sa ulice, doveo ih u svoju teretanu i okrenuo sportskom životu. I sam često treniram kod Kike jer su treninzi vrhunski – rekao je Radonjić kojeg Kika prati na svim takmičenjima. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

goran0808 (44)
odlican ti je blog
#1, 15.06.2010 - 08:15