Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
visky3 blog

Kako orgazmi sprečavaju bolesti?

SEXAJTE SE LJUDIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!Iako za mnoge još uvijek tabu, orgazmi su zapravo sasvim prirodna pojava koja blagotvorno deluje na ljudske zdravlje. Brojna istraživanja su pokazala da orgazmi smanjuju šanse za oboljevanje od, na primer, raka dojke ili nekih drugih vrsta karcinoma.

Jesu li orgazmi ključ dobrog zdravlja i prevencija od zloćudnih bolesti? Ako je verovati nekim istraživanjima – jesu. Naime, poslednjih je godina nekoliko puta dokazano da redovno doživljavanje orgazama doprinosi boljem zdravlju. Koje, dakle, sve bolesti orgazmi sprečavaju?


Rak dojke


Orgazam definitivno doprinosi zdravlju grudi. Neka istraživanja su pokazala da orgazmi sprečavaju nastanak karcinoma dojke, i to ne samo kod žena, nego i kod muškaraca. Oksitocin koji nastaje tokom orgazma sprečava nastajanje kancerogenih ćelija. Dakle, što više orgazama, to više okistocina i manje šansi za razvoj karcinoma.

Rak prostate


Nekoliko istraživanja je pokazalo da muškarci koji su imali aktivan seksualni život od dvadesetih do kasnih četrdesetih godina imaju manje šanse za oboljevanje od raka prostate. Inače, redovnim seksualnim životom smatra se prosečno četiri orgazma nedeljno. Šanse za razvoj raka prostate smanjene su za trećinu, ali i to je dovoljan razlog za što više orgazama.

Srčane bolesti


Orgazmi su dobri i za zdravlje srca. Tokom orgazma dolazi do otpuštanja mnogih hormona, a neki od njih prirodno čiste arterije. Poznato je da čiste arterije sprovode više krvi do srca i ono bolje radi, pa je manji rizik od razvoja srčanih bolesti. Nekoliko istraživanja je pokazalo da ljudi koji češće doživljavaju orgazme manje oboljevaju od srčanih bolesti.

Fizička bol
Brojna istraživanja su pokazala kako orgazmi doprinose boljem podnošenju boli. Tačnije, oni umanjuju bol čak i kada je reč o bolu prilikom rođenja deteta prirodnim putem. Orgazmi umanjuju glavoboljom, bol usled lomova i svih drugih uzroka koji izazivaju snažnu fizičku bol.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 26  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: