Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Samo jedan tren, samo jedan put by me

Ponekad je dovoljan smo jedan pogled da znas da više nisi svoj, da više ne misliš samo o tome šta tebi odgovara, nego gledaš kako da svoje želje uskladiš sa još nečijima. Ponekad je samo jedan dodir dovoljan da shvatiš kako nijedan više neće da bude kao taj. Ponekad je dovoljna samo jedna noć da shvatiš da nijedna do sada nije tako lepa kao ta, I ponekad je dovoljan taj jedan sekund da sve to deluje kao bajka, kao san, kao nešto što je toliko lepo da ti deluje kao nestvarno kao da se nije ni desilo.
Svaki pogled, svaki dodir, svaka reč te dovodi do ludila, svaki pokret, svaki osmeh, svaka iskra ono malo energije upućene na tvoju stranu je bila dovoljna da zadrhtš, da poželiš da priđeš, da pokupiš svu tu energiju I da je sačuvaš, da je staviš na ono mesto u svom srcu koje je već duže vremena prazno, koje već duže vreme ne gori, I koje je konačno našlo pravi upaljač. Sve male sitnice, slučajni dodiri, slučajni pogledi, poneki namerni, ta mala igra skrivanja, niko ne zna, sve je to bilo kao u snu.
Znao je šta volim, čitao me je kao otvorenu knjigu, znao je šta da kaže, šta da uradi da bi mu sve dala, ali bukvalno sve, I da ne žalim, nego da se osećam prelepo..
Mesec, vetar, šum talasa, more, pesak, plaža.. Šetnja među svim time, Ljudi oko nas neznani I znani, gledaju prolaze smeše se, a mi držeći se za ruke prolazimo zadubljeni u svoje stvari I ne geladamo ih.. Onda kasnije poljupci, polaki oni puni uživanja, dok gledamo na more, posle oni dublji jači dok ne zaboraviš gde si, I živiš za samo taj trenutak, za samo taj doživljaj I moliš boga da što duže traje, ali znaš da je kraj tu, I kada pomisliš da svakim danom možeš da otpišeš još jedan manje, dođe ti da zaplačeš, dođe ti da snimiš sve, da čak I one male sitnice, kako ti se smeje, kako te gleda očima punim sjaja, pomalo bezobraznim I spremnim na svakakve ideje za koje nisi ni bila svesna da će da ti se svide, svaki pokret, svaku njegovu reč, posebno njegov glas, da zapamtiš sve, ukus u ustima dok te ljubi, osećaj ruke u ruci, šapat kod uveta, način na koji izgovara tvoje ime kada zna da samo ti čujes, zagrljaj, I ono najbolje, osećaj da imaš nekog da zagrliš dok spavaš…
I onda shvatiš da svakim danom imaš sve manje vremena da to činiš, sve manje vremena, da uživaš u tome, sve manje vremena za bilo šta. Onda ti svaki tren postane bitan, svaki sekund odvojen od njega deluje ti kao večnost, svaki uzaludno protraćen tren ti stoji u grlu.
Želiš da upamtiš sve, svaku strepnju kada pogleda neku devojku, svaki onaj ružan osećaj kada vidiš da gleda drugu, ali isto tako želiš da zapamtiš I ono prelepo osećanje, kada uvidiš da kasnije opet gleda tebe I da posle svakog pogleda upućenom drugoj devojci slede reči, ovo ne valja, ovo mi se ne sviđa I ovo nije kako treba. Želiš da upatiš sve one male stvari koje ste doživeli samo vas dvoje krijući se od ostalih, igrajući vaše male igrice tako usklađeno kao da to radite godinama, želiš da upamtiš svaki dodir, svaki poljubac I svaki šapat, izgovoreno I neizgovoreno, jer ovako nešto još nisi doživela.
I sada dok sedim I ovo pišem, još uvek pod utiskom I još uvek nesvesna da je svemu došao kraj ne mogu ni da zamislim koliko će večeras da mi bude teško, kada znam da neću imati koga da poljubim, koga da zagrlim, I kako će sutra ujutru da mi bude još teže jer neću imati kome da podelim svoja osećanja, ali isto tako se pitam kako je sada njemu koji je još uvek tamo, koji prolazi kroz one ulice I sve ga seća na mene, njega koga gleda onaj mesec sedeći na našoj klupici I koji šeta onim peskom, kojim smo mi do tada utabali svoju stazu, I pitam se da li bi sve to tako lepo bilo da nije bilo tako kratko?

05.07.2010.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: