Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog
Sećanje po sećanje me obuzima svaki put kada osetim miris kao njegov, svaki put se okrenem na glas sličan njegovom, i onda počinje kovitlac, onda počinje film, vraćanje iznova i iznova onih delova vezanih za mene i njega, neke sitnice neke krupne stvari, i onda sledi pitanje, šta radi sada, gde je, kako mu je, da li misli na mene, da li sam mu uopšte u mislima?
Tonovi se nižu, oni dobro poznati toliko puta slušani, da su jednostavno postali deo te uspomene, počinje pesma, a sa njom i uspomene, koje sada deluju kao da su san, koje sada u ovom okruženju deluju tako čudno i tako strano, da jednostavno imam osećaj kao da se nikada nisu ni desile, kao da nikada nisam osetila one poljupce na sebi, kao da nikada nisam osetila one dodire i kao da nikada nisam ni upoznala tu osobu. A onda otvorim folder i nađem slike, koje mi gore od štipanja pokazuju da sve to nije bio samo san, koje mi pokazuju mene i njega kako se smejemo, mene i njih kako se šalimo i kako provodimo vreme, pokazje mi sva mesta koja su delovala kao san i režu mi polako srce jer je sve gotovo, navodeći me da se smešim, ali i da mi niz obraz kane suza, ne zato što mi je krivo, nego zato što sam srećna jer imam uspomene koje ću moći da podelim sa nekim, koje ću moći da čuvam i da kažem, eto doživela sam to i nemaš pojma koliko mi je lepo bilo.
Slika po slika budi sećanja.. Vetar, miris mora, sve je kao da sam opet tamo i opet iznova scene, šapat, dodir more, sve veća žudnja, sve veća glad, ali i ono osećanje, ne smemo videće nas, znaće da smo zajedno, ti slatki mali ukradeni poljupci kada nas niko ne vidi, ti slučajni dodiri u prolazu, ti pogledi koji nama znače više nego svima njima, ta davljenja i ta zadirkivanja, a svesni smo toga da znamo više od njih svih. Ti trenuci kada znamo da smo sami, kada možemo slobodno da pričamo, kada možemo slobodno da se opustimo, kada znamo da nam ništa ne smeta, onda polako sećanja naviru na tu noć, na noć kada više nisam oka mogla da skinem sa njega, na noć koju sam sam mogla da čitam samo u bajkama.
Na šetnju pored plaže, na narandžasti mesec koji sjaji nad morem, na šum talasa koji polako prilaze obalom i odnose koje kamenčiće i donose školjke, na ljude okolo koji pričaju jezicima koji mi ne razumemo, ali se i ne trudimo, na moju svesnost njegove ruke u mojoj, i samo to osećanje da imam nekog pored sebe, koga mogu da poljubim, koga mogu da zagrlim i kažem mu šta mi smeta, na klupicu koja je postala naša, pa onda na poljupce, u početku one nežne, one polagane, one zadirkujuće, na ruku iza moje glave dok me ljubi, na osećaj njegovih usana na mojima, osećaj njegovog ukusa u mojim istima, onda kasnije na dublje poljupce sve nestrpljivije, na ruke koje se svuda kreću i koje žele sve više, koje žele sve da okuse, svuda da prođu, ali ne smeju, ima ljudi.
Onda beg, bežanje odatle, na neko mirno mesto gde možemo da budemo sami, da nastavimo gde smo stali, da nastavimo svoju malu igru, koja je već postala rutina, ali koja nam nije dosadila, jer svakim danom sve više otkrivamo. Onda mrak, plaža ležaljke, pesak u sandalama, koji i ne osećamo jer ne skidamo pogled jedan sa drugog, onda sjaj u njegovim očima koji pravi mesec, miris mora, miris plaže, prigušena muzika iz kafića odozgo, ali što je najbolje privatnost, niko te ne vidi, niko te nečuje, jedini svedoci su more, mesec i ta plaža, ležaljke ispod nas i šum vetra koji polako struji oko nas hladeći nas ali ne smrzavajući nas, toplo telo pored tebe, željno tebe koliko i ti njega, onda ponovo počinje igra, poljupci, dodiri i sve to sa više slobode, odlazimo na mesto gde ne postoji više ništa samo on samo ja i ta naša igra, taj ples za koji oboje znamo korake, ali svako uvodi svoju novinu i daje originalnost, onda polako počinje bura, više nismo mali talasi koji se polako parkiraju na obalu, počinjemo tu obalu da ubijamo, i sve dublje tonemo, i sve manje postajemo svesni svega oko sebe, samo smo tu nas dvoje, samo naši dodiri, samo naši poljupci, i samo mi.
Ruka klizi niz telo, polako prelazi, mameći, tražeći, poljubac menja mesto, od vrata do usana, pa onda niže silazi i opet u krug se vraća, pa ponovo ta igra ispočetka, poneki ugriz, ali ne onaj koji ostavlja trag, jednostavno znak šta prija šta ne, i polako počinješ da upoznaješ nečije želje, nečije potrebe, i u svakoj igri naučiš nešto novo, nešto što ćeš kasnije moći da iskoristiš. Onda konačno vrhunac, kada ne znaš gde se više nalaziš, kada ne želiš više ništa, kada ne misliš više ni o čemu, kada želiš da taj trenutak traje večno, kada osećaš so u ustima, kada te peku usta od soli, ali ti to ništa ne smeta, sve ti je prelepo, sve ti je divno, to kretanje među vas dvoje, taj doživljaj da znaš da pripadaš nekome i nije ti žao jer znaš da i taj neko pripada tebi, i znaš da imaš šta da pamtiš sa osmehom na licu. Zgrljaji, poljupci, onda potpuno predavanje, zadovoljstvo i na kraju potpun umor, potpuno oslobođenje, osećaš se lakšim, potpunim, i ne želiš da se pomeriš sa mesta, želiš da ostaneš tu u toj magiji oko tebe, da jednostavno zaspiš tu i nikada se ne pomeriš odatle, da jednostavno zalediš sve ostalo. Onda ležanje, jednostavno izležavanje i sabiranje emocija, kada ti ništa više nije potrebno, ni reč, ni dodir, ni poljubac jedno ta osoba pored tebe, na koju možeš da se nasloniš, na koju možeš da zaspiš i da znaš da ćeš ujutru da je vidiš pored sebe.
Povratak nazad, držanje za ruke, opet prolazak kroz ulicu, ali ovog puta na ulazu puštanje ruku, više nema magije, nestala je, oni su tu, ulazak u apartman, kao da se ništa nije desilo, ali skriveni pogledi među nama, daju mi do znanja da mu je krivo što nije tako, da mu je žao što ne može biti tako. Onda smejanje, šale sa drugima, priče iz života iznova i iznova, ali nisam tu, pričam ali sam već odlutala na svoje i njegovo mesto, tamo gde mi je bilo prelepo.
Odlazak kući, ona pored mene, gleda me i ne zna šta se desilo, i ne mogu da joj kažem ništa, ne mogu da joj se ispovedim i kažem joj koliko sam srećna koliko mi je bilo lepo, ali odlazim i okrećem se, gledam ka njegovoj terasi, i on je tamo čeka me, gleda me i maše, i ja ne mogu biti srećnija, ne mogu biti potpunija, ali onda se setim, još samo sutra, još samo sutra ovoga i magija će za stalno biti gotova i ova priča će se završiti, i ti pogledi će nestati i sve male sitnice će otići, i počinjem da plačem, njoj ništa nije jasno, pita se šta mi je, a ja samo odmahnem glavom i kažem, biće ti jasno kada se vratimo kući, suza jedna po jedna padaju niz obraz , a ja ih krijem, ne želim da ih on vidi, ne želim da zna koliko mi je stalo, ne želim da zna koliko mi znači više nego svi ostali, ne želim da mu pokažem koliko sam ranjiva, zato brišem suze i dižem glavu gore i po poslednji put se okrećem, da ga pogledam i smešim mu se, okrećem se i odlazim, znajući da ću ove suze što mi stoje u grlu kad tad isterati napolje, i da mi možda ni tada neće biti bolje.

07.07.2010.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: