Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
DanijelaSU blog

NAJPOUZDANIJI VODIČ KROZ APSURDISTAN

Geografski položaj i teritorija
Prema podacima iz enciklopedije Britanike, Apsurdistan zauzima površinu od 88361 kilometara kvadratnih u severnom delu Balkanskog poluostrva; po popisu iz 2001. godine ima 9.993.000 stanovnika, klima umereno-kontinentalna.
Osim klime, ostali podaci potpuno su irelevantni za Apsurdistance. U svesti ogromne većine stanovnika, Apsurdistan se prostire u pravcu zapad-istok od San Franciska do Tokija, a u pravcu sever-jug, od Hiperboreje do Tere Australis Inkognite.


Religija
Bezbožnost Apsurdistanaca je poslovična; našeg Gospoda pominju samo u psovkama, a osim 12 profesora Bogoslovskog fakulteta o dogmi, istoriji crkve i ostalim teološkim disciplinam, niko nema pojma. Za svakodnevne molitve nisu ni čuli, a «Očenaš» znaju samo sveštenici, njih 666 na broju. Devedeset devet procenata Apsurdi-stanaca ogrešilo se o 9 božjih zapovesti, a ostali o svih 10.
U crkvu odlaze retko, uglavnom na venčanja, a ne prilažu nikad, tako da je Apsurdistanska crkva najsiromašnija verska zajednica na svetu, što je apsurd. Kad neki Apsurdistanac sretne sveštenika bilo kog ranga, obavezno tri puta pljucne preko desnog ramena; niko ne zna svrhu ovog misterioznog obreda, mada poznavaoci tvrde da je to «teranje baksuza».
Pomen svecu zaštitniku, ili kakao to Apsurdistanci kažu «slavljenje krsne slave» obeležava se upravo gargantuvskim obredima ždranja i opijanja. (Prisustvo sveštenika i saklralna forma nisu obavezni, čak su nepoželjni).
Učesnik ovog simpoziona koji može najviše da pojede i popoije, po opštem uverenju najbliži je Bogu.Stočarstvo
Najrazvijenija grana stočarstva u Apsurdistanu je svinjogojstvo i to već vekovima. Početkom 20. veka Radoje Domanović, jedan od najboljih poznavaoca prilika u tadašnjem Apsurdistanu, pisao je u svom kapitalnom delu da je «Apsurdistan zemlja svinja i ministara, s tim što se svinje izvoze». Intenzivni razvoj svinjogojstva na naučnoj bazi uslovio je da su sada prilike u ovoj oblasti drugačije. Naime, Apsurdistanci svinje više ne izvoze, ali uvoze ministre.


Uzdravlje...


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

dejo36 (46)
http://www.youtube.com/watch?v=XdK9iOJFQ7I
najgore sto su oni sada najveci vjernici ... a pocelo je se sa cuvenim
... razvaljuj!!!!!!
#1, 13.07.2010 - 23:02
Da, i sa cinkarenjem komšija ko je čitao slavu a ko palio badnjak..eto hvala Bogu, juče je bila puna crkva sa sve mobilnim telefonima, uzdisanjem jer "je dosadno" i polugolim spodobama, koji su u crkvenoj porti, dok čačkaju zube, urlali ponosno u telefon " e brrrate, bi' a sam upalit' sveću, brrrate!" ...
13.07.2010 - 23:06