Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Pera75 blog
Jako davno, bilo je na svetu jedno ostrvo, na kome su živela sva osećanja i duhovne dragocenosti ljudi: Radost, Tuga, Tačnost i druge. Zajedno sa njima živela je i Ljubav.Primetila su osećanja, da ostrvo tone u okean i da će uskoro potonuti. Sva osećanja su se ukrcala na svoje brodove i napustila ostrvo. Jedino Ljubav nije žurila, i čekala je do poslednjeg trenutka. I tek kad je videla da nema nikakvog spasa za ostrvo, počela je da zove u pomoć.Za plovidbu se spremao raskošni brod Bogatstva. Ljubav ga zamoli da pođe sa njim, ali je Bogatstvo reklo da je na brodu mnogo dragocenosti, zlata, srebra i drugog, i da za Ljubav nema mesta.
Ljubav se zatim obratila Gordosti, čiji brod je sledeći isplovljavao...Ali kao odgovor, Ljubav je čula da će njeno prisustvo narušiti savršenstvo na brodu Gordosti.
Molbu za pomoć Ljubav je uputila i Tugi. „O, Ljubavi“ – odgovorila je Tuga, - „tako sam tužna, da moram da ostanem u usamljenosti.“
Sa ostrva je otplivala i Radost, ali je toliko bila zaneta veseljem, da čak nije ni čula molbu Ljubavi.
Odjednom, Ljubav začu glas: „Dođi Ljubavi, uzeću te sa sobom.“ Ljubav ugleda sedog starca i bila je tako srećna da je zaboravila da ga pita za ime. I kada su doplivali do kopna, Ljubav je ostala, a strac je otplovio dalje. I tek pošto je brod nestao sa vidika, Ljubav se prisetila...Pa ona nije ni zahvalila starcu! Ljubav se obratila Poznanju:
„Poznanje, reci mi, ko me je spasao?“
„To je bilo Vreme“, odgovori Poznanje.
„Vreme?“ – začudi se Ljubav, „Radi čega mi je ono pomoglo?“
Poznanje odgovori: “Samo Vreme zna i razume, koliko je u životu važna Ljubav“.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: