Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Pera75 blog
Priča se kako je neki čovek bio lažno optužen i izveden pred sud zbog dela koje nije počinio. Da bi ga sud oslobodio, neko je morao da posvedoči da on nije učinio ništa loše, odnosno, da je nevin.
Nesrećni čovek je otišao kod trojice svojih najboljih prijatelja i molio ih da narednog dana pođu s njim kod sudije i tako ga izbave od nepravedne osude.

Sledećeg dana, prvi prijatelj mu se javio i izvinio što ne može da dođe, drugi ga je dopratio do vrata sudnice, gde se predomislio i vratio nazad. Treći prijatelj, na koga je najmanje računao, ušao je u sudnicu i posvedočio da ovaj čovek nije kriv i tako ga spasao od osude.

Isto se dešava sa svakim od nas. Tri prijatelja koja u životu imamo i koji bi mogli da svedoče o nama, o tome kakvi smo mi uistinu, jesu: naše imanje, naši rođaci i sva dobra dela koja smo učinili.
Kada čovek umre, sve što je u životu postigao i stekao, ma koliko to bilo veliko, ostaje ovde na zemlji i ničim mu ne može pomoći. Rođaci ga isprate do groba, ali oni ostaju ovde, u ovome svetu. Jedino dobra dela, onaj treći prijatelj, odlaze s čovekom u onaj svet, pokazujući Bogu istinu o njegovoj duši. Tako se vrednost čoveka meri po dobrim delima koje ovaj čini. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: