Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

EPITAF ZA BOŽU INŽENJERA

Čula sam juče nešto što me je pogodilo.

Umro je Boža Inženjer.

Tako ga pamtim. Nisam mu nikad zapamtila prezime.

Upoznali smo se preko neta, pre dve-tri godine. I on je razveden, ima ćerku koja je bila dobar student francuskog. Mislim da je do sad već završila. Ona će verovatno jedina patiti za njim.

Govorio je da mu se sviđam i da želi da bude sa mnom. Ja sam se razmišljala, dvoumila. Stariji je od mene, mislim, nekih dvanaest godina. Nadala sam se da mogu da nađem nekog mlađeg, interesantnijeg.

Videli smo se, mislim, tri puta. Prvi put smo oboje "ispipavali" situaciju, zagledali se, sabirali dobre i loše strane jedno drugom. Znate i sami kako je kad se s nekim vidiš prvi put.

Drugi put je odredio sudbinu našeg odnosa.

Došao je pijan i neobrijan. Na drugi sastanak. Zaboravio je mobilni. Bio je u totalnom haosu.

Kakav to čovek dolazi pijan na drugi sastanak s nekim, dok se još nismo ni poljubili, niti se bilo šta desilo između nas?

Samo neko ko ne može da se kontroliše. Notornjak.

Tako nešto ne podnosim.

Sve, sve, ali alkoholičar nikako.

Rekla sam mu da je zabrljao i da će to teško ispraviti. On je pokušavao da se opravda. Obećavao da će se popraviti. Ja nisam baš mnogo verovala u to.

Bio je inženjer elektrotehnike, i to dobar. Imao je privatnu firmu, radio nadzor pri izgradnji i rekonstrukciji stambenih i poslovnih objekata. Za desetak godina uspeo je da kupi četiri stana. Jedino što mi je u svemu tome smetalo je što je pričao samo o poslu i profesorima sa studija. To je, morate priznati, prilično dosadno. Iako sam i ja to studirala, nije mi to jedina sfera interesovanja. Naprotiv.

Baš sam poslednjih dana pomislila na njega, kako se dugo nismo ni čuli, ni videli. Pomislila sam da mu se javim, ali nisam mogla da nađem njegov broj telefona.

Kad ono - čovek umro.

Eto šta ti je život.

Ne znam od čega je umro. Čula sam za to od zajedničkog prijatelja. On pretpostavlja da je od srca.

Danas jesi, sutra nisi.

Pa, počivaj u miru, Božo, i neka ti je laka crna zemlja.

Moglo je i bolje, zar ne? Mislim na to kako si proživeo život.

Ko zna šta je bilo u njegovoj duši.

Niko to nikada ni za koga zaista ne zna, zar ne? 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: