Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zorica7 blog

Promeni strategiju............

***

Jednog dana, jedan slepi covek sedeo je na stepenicima jedne zgrade, sa sesirom blizu svojih stopala i jednim natpisom na kome je pisalo: "Slep sam, molim vas pruzite mi pomoc." Jedan slucajni prolaznik, igrom prilika strucnjak za reklamu, koji je tuda prolazio, zaustavio se zapazajuci da je u sesiru bilo prisutno samo nekoliko metalnih novcica. Savio se da bi mu pruzio novac, zatim, i bez pitanja za dozvolu, uzeo je kartel, okrenuo ga, ispisavsi novi natpis.


U toku popodneva slucajni prolaznik se vratio do slepog coveka, zapazajuci da je njegov sesir ovom prilikom bio pun novcica i novcanica. Slepi prosjak, prepoznavajuci ga po koraku, uputio mu je pitanje da nije bio on taj koji je nesto napisao na kartelu i sta je to mogao napisati, na sta ce prolaznik odgovoriti: "Nisam napisao neistinu – samo napisah tvoju poruku na drugaciji nacin", nasmesi se i izgubi u guzvi.


I tako slepi covek nije saznao da je natpis jednostavno glasio: "Danas je prolece … a ja ga ne mogu videti".


Promeni strategiju kada se oko tebe sve naopako krece i videces da ce se pre ili kasnije okrenuti na bolje.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (66)
5
#2, 31.07.2010 - 17:27
gabcsi74 (44)
#1, 31.07.2010 - 15:46