Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zorica7 blog

Mnogi ljudi ostavljaju život za kasnije, za jedan od onih dana, za neku godinu...i život protekne pored njih, a da oni u njemu ne učestvuju. Puštaju ga kao veliku reku da pored njih protiče, a da se u njoj ne okupaju. Za sve ima vremena, sve se može sutra, neka odleži, odstoji, da se razmisli...i dok se okrenete, najbolji dani odoše u nepovrat, najlepše godine iza nas...a ne možemo isto sa 30 kao sa 20, sa 50 godina kao sa 40, a posle 50 možemo još manje, pa manje...Zato nijedan dan ne sme proći, a da u njemu ne primetimo nešto lepo. Ne sme proći, a da nismo nekog videli, čuli, napisali pismo. Ne sme proći, a da u njemu nismo ostavili nešto završeno, urađeno. Nikako ne sme proći, a da bar malu radost sebi nismo priredili, makar kupivši sebi novi cvet. Nema svečanih dana i posebnih zgoda, svaki dan našeg života je poseban, specijalan, jer u njemu učestvujemo baš mi. Neki mudrac reče, a ja ga svakodnevno citiram: "Jedina osoba koja će s tobom biti celog tvog života si-TI!". Zaključak: tu osobu moramo čuvati, štedeti od nepotrebnih stresova, praštati joj ono što treba oprostiti, popraviti sve što se može popraviti.
U više navrata dobijala sam lep nakit s napomenom: "Nemoj to nositi svaki dan, nosi to u specijalnoj zgodi". Takve komade nakita nisam nikad stavila na sebe. Svaki dan mog života je specijalna zgoda. I vašeg života! Čuvajmo sami sebe! Volimo sami sebe! Onda će nas i drugi čuvati i voleti. Kad sebi oprostimo, lakše će nam drugi oprostiti. Kad smo pomireni sa sopstvenim nesavršenostima, lakše će ih i drugi prihvatiti. Niko nije savršen, ali je svako unikatna pojava na ovom svetu, kakva nikad pre nije postojala i nikad više neće. Poštujmo sami sebe, unikati!


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

zjovan29 (57)
istina je samo istina a popravi je ko je svati pre nego postane istina
#1, 05.08.2010 - 22:09
05.08.2010 - 22:18