Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zorica7 blog


Dragi deco!

Sada još nisam ostarila, a kada me budete videli takvu, budite strpljivi sa mnom i pokušajte me razumjeti. …ako se zaprljam u vrijeme ručka, i ako se ne mogu sama obući, budite strpljivi…

Seti te se sati, koje sam potrošila, dok sam vas tome naučila. I ako u razgovoru ponavljam iste stvari uviek iznova, nemoj te me prekidati… saslušaj te me!! Kada ste bili mali, morala sam vam istu priču čitati uviek iz početka, pre no što ste utonuli u san.

Ako se ne budem želela kupati, ne ismejavaj te me i ne vređaj te… Seti te se kako sam vas morala loviti i izmišljati hiljade razloga, da bi ste ušli u kadu.

Kad opazite moje nepoznavanje nove tehnologije, daj te mi vremena i nemoj te me gledati s podsmjehom na licu… Ja sam vas naučila mnogo stvari: pravilno jesti, pravilno se obući, suočiti se sa životom…

Ako nekad u razgovoru zaboravim ili izgubim nit razgovora, daj te mi malo vremena, da se prisetim… i ako mi to ne pođe za rukom, nemoj te se uznemiravati. Nije mi najvažnija stvar na svijetu naš razgovor, već to, da sam sa vama i da me znate saslušati…

Ako ne budem žella jesti, nemoj te me prisiljavati da jedem… Sama znam najbolje, kada mi je hrana potrebna, a kada ne…

Kada mi umorne noge više neće dozvoljavati da hodam, pruži te mi ruku… jednako kao što sam je ja pružala vama, kada ste učili prve korake.

I ako vam jednom kažem, da više ne želim živeti, da želim umrijeti, ne ljuti te se na mene…jednog dana će te razumeti. Pokušaj te shvatiti da se u starosti ne živi, već se preživljava.

Jednom će te spoznati, da sam vami uprkos svim učinjenim greškama, želela samo najbolje i pokušala sam vas pripremiti na putovanje života.

Ne žalosti te se, ne ljuti te se i ne osećaj te se bespomoćano, kada me budete gledali pored sebe takvu. Budi te pored mene i pokušaj te me razumeti i pomoći mi… tako kao što sam ja pomagala vamai, kada ste počeli živeti.

Budi te mi oslonac, pomozi te mi zaključiti putovanje s ljubavlju i strpljivošću… Vratiću vam osmjehom i neizmernom ljubavlju, koju sam oduvek čuvala samo za vas!

Volim vas deco!!

mama
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

glajkovac (50)
#1, 08.08.2010 - 20:31