Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zorica7 blog

Budite strpljivi u životu....Ovo je istinita priča koja se jednom desila u Americi.

Čovjek je izašao iz svoje kuće da se divi svom tek kupljenom autu. Na njegovo ogromno iznenađenje, njegov trogodišnji sin je razdragano udarao čekićem po sjajnoj farbi njegovog novog auta. Čovjek smjesta pritrča, odgurnu sina i poče od bijesa da ga tim istim čekićem udara po prstima sve dok se dječakovi prsti nisu pretvorili u mesnatu kašu. Kada se smirio i uvidio šta je napravio, hitno je odvezao dječaka u bolnicu. I iako su se doktori očajnički trudili da spasu dječakove smrskane kosti, morali su ipak na kraju da mu amputiraju prste na obje ruke.

Kada se dječak probudio nakon operacije i vidio svoje zavijene patrljke, nježno i nevino reče ocu: „Tatice, izvini zbog tvoga auta.“ A zatim ga upita: “Ali kada će moji prsti opet narasti?“

Otac je ustao, otišao kući i ubio se.

*****
Sjetite se uvijek ove pri
če kada sljedeći put vidite vaše Dijete da prospe mlijeko po stolu ili kada čujete plač vaše Bebe. Razmislite dobro prije nego izgubite strpljenje sa nekim koga volite. Auta se mogu popraviti. Polomljene kosti i teška osjećanja često ne mogu.

Mi isuviše često ne prepoznajemo razliku između čovjeka i njegovih postupaka.

Ljudi griješe. Ljudima je dozvoljeno da griješe. Ali ono što mi uradimo dok nas drži bijes, to će nas vječno progoniti.

Stanite i razmislite. Razmislite prije nego što bilo šta uradite. Budite strpljivi u životu. Pokušajte barem da razumijete…i da volite…da mnogo volite. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

zjovan29 (57)
Šta reći na vašu istinitu tvrdnj-reći slažem se bili bi kao da razgovaramo o recimo kamenu a ne nježnpm biću koje željno naše ljubavi.
Srećom da mnoa deca imaju majku kvaliteta za koje verujem da su našle utočisšte u vama.
Pošto nesumljam u to čestitam vam na ljubavi prema ne samo svojoj deci.
Samo onaj ko itinski voli je mogao staviti ovaj blog i na njemu vam hvala.
Imate nivo koji odražava i vas kao istinsku damu koja je zalutala iz vremena Mozarta u ovo surovo vreme.
Hvala vam šta ste tu sa nama
"pčelica" je vi predivna !!!
#3, 14.08.2010 - 22:35
Hvala i Vama što pratite moj blog..što vam se dopada moj izbor tema..i naravno pouke koje ste primetili...pčelica je moj nadimak i zaštitni znak mog bloga..pozdrav
14.08.2010 - 22:41
zjovan29 (57)
Deca su bajka našeg života i kakvu bajku mi volimo i kako je vidimo tako doživljavamo i decu svoju,pa i tuđu.
#2, 14.08.2010 - 21:42
deca su radost deca su..ukras sveta...smisao života....ali na žalost bog svakome daje decu....danas..ima puno primera o zlostavljanju dece..
14.08.2010 - 21:51
lena65 (53)
NE UMEM DA SE NALJUTIM ALI SE SILNO RASTUZIM ZBOG NECIJE NEPRAVDE KOJE ME ZABOLE U DUSI ....TO JE SLABOST MOG KARAKTERA ..
#1, 14.08.2010 - 11:37