Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Koliko nam treba da prebolimo nekoga, dan, mesec godina.. I da li ćemo ipak posle uspeti da nastavimo dalje kao da se ništa nije desilo, kao da je to samo jedan deo našeg života, samo jedna usputna stanica, kao prijatelj iz detinjstva sa kojim se više ne čujemo, ili možda kao onaj sa letovanja kojeg isto tako brzo zaboravimo, da li je isto tako lako kao kada sa gumicom izbrišete nešto što ste napisali na papiru, a ne valja… Ili je ovog puta mnogo teže, jer ovog puta olovka nije grafitna već hemijska..

Polako ali sigurno, postaje sve lakše, jednostavno pojavljuju se novi ljudi koji upotpunjuju tvoj život da ti jednostavno zaboraviš na ono što se pre desilo.. Polako ali sigurno sve manje misliš o tome, ali na kraju kada se opet suočiš sa tim shvatiš da je I dalje isto da je idalje tu, ali da čeka iz prikrajka da bude oslobođeno, I da ponovo bude nađeno..

Trenuci, oni usmaljeni, pred spavanje mogu biti najbolji, tada jednostavno kuješ planove, razmišljaš maštaš I tada sve deluje kao moguće I sve deluje onako kako si ti to režirao, ali isto tako mogu biti I najgori, onda kada shvatiš da nije život u tvojim rukama, I da u toj predstavi igra dvoje, I da ovog puta nisi samo ti ta režija.. Onda dođu trenuci kada žališ za onim što si uradio, kada plačeš jer tada nema ko da te čuje, kada staviš glavu u jastuk da prikriješ svoje jecaje, da niko ne bi video koliko ti je loše I koliko patiš.. Jer najmanje što želiš je da te vide slabu, I potpuno bez odbrane pod tuđim udarcima..

Ne želiš da bilo ko vidi koliko ti je stalo, koliko malo fali, samo jedna reč I dodir utehe da se opet rasplačeš, da potpuno pukneš u sitne komadiće, da se potpuno izgubiš I da više ne možeš da se sakupiš.. Ne želiš da iko vidi koliko ti je loše.. Ponašaš se kao da je sve u redu, kao da te ništa ne dotiče, smeješ se, šališ, igaš, trčiš, ali sve je to samo maska, u sebi si I dalje usamljena..

I daje u onim trenucima kada zaboraviš da okupiraš sebe da nešto radiš da se nečim baviš, u onim trenucima kada vidiš da te niko ne gleda, da niko ne obraća pažnju na tebe.. U tim trenuucima ti misli odlutaju, na ona mesta, mračna, gde vidiš opet ono što ne želiš, gde se sećaš onoga što želiš da zaboraviš, I gde postojiš tamo gde ne želiš da budeš, I kada se osvrneš I pogledaš, I dalje vidiš da nema nikoga ko bi primetio to, tu tvoju odlutalost..

Prolazi vreme, I što manje razmišljaš o svom bolu, I što manje prestaješ da se pretvaraš sve biva lakše, sve deluje lakše I vremenom postaješ slobodnija.. Počinješ da se smeješ, a da pre toga nisi namestila svoj osmeh, počinješ a se šališ, ali ne kada svi slušaju, I počinješ da pevaš ne samo onda kada je neko tu.. Počinješ da preboljevaš, a da toga nisi ni svesna..

I onda dođe dan, kada pokušaš da pomisliš na stare stvari, ali ti sada deluju tako daleko, tako strano I manje bolno da se zapitaš, kada se sve to desilo, kada se nešto od mnogo jakog pretvorilo u nešto čemu jedva vidiš trag.. Kako je uspelo da nestane.. I konačno na kraju shvataš da ipak I ako je to bila hemijska I za nju ima leka.. Postoji korektor da je izbrišeš, ali ostaće trag jedva vidljiv, ali ne neprimetan da te podeti da je ipak bio tu, I da je nekad bilo to deo celine, I da tamo treba da ostane, da te podseća na nešto što je prošlo…

29.08.2010. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

sto se tice texta extra je jedino sto duzi ali vredi procitati lepo sastavljeno.
#1, 29.08.2010 - 23:40
hvala.. :)))
30.08.2010 - 00:29