Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Tu noc kad si se udavala- by me

'Stojim ovde i ne mogu da skinem oči sa tebe, sa tebe tako prelepe, tako nasmejane, srećne.. Sa tebe koja se krećeš ka meni sva u belom, sa tom predivnom belom haljinom do poda i sa buketom u ruci.. Sa tebe koja mi značiš sve, ali sve na ovom svetu..

I ne mogu da se suzdržim, a da ne pomislim, da se ne prisetim naših zajedničkih trenutaka, naših prelepo doživljenih momenata, naših dugih šetnji i razgovora.. Da se ne prisetim tvojih osmeha, tvog smeha na moju šalu, tih rupica i tog tvog tako specifičnog pokreta kada sklanjaš kosu sa lica.. Ne mogu da se suzdržim a da se ne prisetim kako izgledaš kada si ljuta, kako onako uđeš usobu, sve razrušiš i skoro svo posuđe polomiš, jer na poslu ne ide onako kako si očekivala.. i onda kasnije zavališ se u moje krilo i ispričaš mi sve to, ja ti dam savet zagrliš me i poljubiš i opet je sve po starom, opet si srećna i zadovoljna, i da si mačka počela bi da predeš..

Da li se sećaš onog momenta kada sam ti prvi put rekao da te volim, prvi put, kada sam uopšte izgovorio te reči bilo kome.. Bilo je tako predivno, tako odlično isplanirano da ništa ne primetiš, a ja da kažem sve.. veče, samo nas dvoje uz predivnu hranu koju sam ti ja spremio, pričajući svoje priče tog dana, ali ovog puta večera nije bila obična, bile su sveće na stolu, hrana je bila ukusnija.. A ja.. ja sam bio nervozan, stalno sam se šetao po stanu, pitajući se kako će sve da prođe.. Nisam imao mira, donosio sam čak ovo čak ono, dok me na kraju nisi pitala šta nije u redu, i šta se desilo.. Nisam ti tada rekao.. Tada sam ti ispričao neku banalnu priču u koju si ti poverovala, a kasnije izgovorio ono što sam hteao, ali ti kao da nisi čula..

Ponovo i ponovo sam prevrtao taj film u glavi gledajući, tražeći makar mali znak koji će mi pomoći da prebrodim tu noć punu uzbuđenja, ali nisam našao, i dalje tražim... Istim tempom smo nastavili dalje, jedući i uživajući u svakoj reči razmenjenoj jedno drugome, alii ne one dve najvažnije.. Nisam se brinuo.. Sve je išlo tako super.. Zajedno smo se vraćali kući, ustajali doručkovali, delili tajne.. Ti svoje još po nekome, ja svoje nikome.. Pričala si mi o tvojim ljubavima, ja tebi o svojim, pomalo načičkanim i izmišljenim ali ti to ne moraš da znaš..

Onda je došla ta noć, ta noć koja je sve promenila, ta noć kada si donela cveće kući, ružu i ako je ne voliš mislila si da je najlepši cvet na svetu, vrtela si se u krug po sobi i pričala koliko si srećna , a ja.. Ja sam gutao knedle i trudio se da se suzdržim da sačekam da odeš pa onda da iskidam onaj jastuk na fotelji.. Sutradan si me pitala šta se sa njim desilo.. i ja sam opet smislio neku priču..

I sada stojim ovde i gledam tog čoveka koji te je naterao da zavoliš ruže, koji te je naterao da zasijaš, koji te je odvojio od mene, gledam ga, a ne želim da ga vidim, želim da ga izbrišem, da nestane, želim da ga nema.. I da sam ja tu.. tu gde stoji on..

Draga moja.. ovo sam ti napisao kada sam došao kući posle venčanja.. I nisam bio svestan šta se sve dešava dok te tamo nisam video.. Shvatio sam da moje mesto nije pored tebe kao tvoj kum, ni kao cimer, ni kao prijatej nego kao tvoj muž... Tu noć kad si se udavala shvatio sam da te volim...'

Devojka je drhtavim rukama vratila pismo u kovertu, okrenula se i legla na krevet i počela da plače, da jeca i nije mogla da se zaustavi.. plakala je zbog propuštene prilike, plakala je zbog svog braka koji je samo farsa, koji nije ni približno lep kako se ona nadala, plakala je jer ni ona nije htela da tako bude, jer je i ona htela da on bude na tom mestu, jer ga je i ona sve ove godine bezuslovno volela, plakala je jer je i ona svoje ljubavi izmišljala.. Plakala je jer je i ona njega volela...

29.08.2010. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

#1, 30.08.2010 - 00:43
:DDD
30.08.2010 - 12:29