Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zjovan29 blog

Kojom će se 
oženiti, a od koje pobjećiKojom će se 
oženiti, a od koje pobjeći


Autor: Elizabeta Penić

Otkrivamo razrađenu mrežu muških teorija o ženama. Doznajte kako vas promatraju

Sve su žene drolje! Ovo je vjerojatno najčešća muška teorija. Kao i sve isključive teorije, i ona se prenosi s koljena na koljeno, uglavnom nakon bolnog prekida kad mužjaci u rijeci alkohola utapaju tugu za onom Prvom ili Pravom. Teorija ima brojne potkategorije, također utemeljene na kolektivom etiketiranju. Npr. crvenokose se dobro ševe, lijepe žene su glupe.

Ali ni mi nismo ostale dužne pa smo zaključile: Svi su muškarci pederi!
No nisu sve muške teorije za baciti: recimo ona dvaput je dvaput, tri puta je veza. Potvrdu sam našla među frendicama kulericama koje su htjele samo malo eksperimentirati u stilu “mlađe je slađe” i na kraju si zagorčale život zaljubivši se do ušiju.

Dakle, prije nego što odmahnete rukom i kažete da mrzite svrstavanje u ladice i one koji to rade, proučite ovih osam pomalo atipičnih teorija – možda naučite nešto novo o sebi.
ŽENA KAO KNJIGA

Ovu je teoriju smislio moj prijatelj Goran, koji tvrdi da je veliki poznavatelj žena. On kaže:
- Sve su žene kao knjige. Većina njih su slikovnice, prolistaš ih za pet minuta i baciš. Ali neke su kao Biblija. Koliko god da ih iščitavaš, nikad ne skužiš bit. Mistične, mitske, tajanstvene. One su za mene čarobnice.

Čarobnice su kod Gorana kratko trajale. Ili je bio u fazi kad je patio za nekom Biblijom koja ga je u početku školski lukavo ignorirala, a on ludio za njom. Ali, kad bi se konačno nešto dogodilo, njegov bi interes splasnuo dok si rekao keks, a čarobna se kemija u rekordnom roku rasplinula. Ili je imao faze kad, tvrdio je, nije bio za vezu jer je nešto važno pisao, glumio... Ili je bio u fazi mahnitog trčanja za suknjama pa je godinama odgađao diplomu.
- A zašto bih diplomirao - filozofirao je Goran - kad svake godine na faks dolaze novi komadi. Sve mlađi, sve ljepši.
DOBRO PLEŠE – DOBRA U KREVETU

Kao sušta suprotnost ekstremnom Goranu, Ivan je dobar i pristojan dečko, po struci pravnik, svaka bi ga majka poželjela za zeta. Ne vjeruje baš u teorije, ali priznaje da s prijateljima voli razgovarati o ženama. Ako nas klasificiraju, kaže, čine to vrlo jednostavno, svrstavajući nas u opisne kategorije: niska, visoka, zanimljiva, zločesta, dobra u krevetu...
- Ako baš inzistiraš na nekoj teoriji - kaže Ivan - odgovorno tvrdim da su žene koje dobro plešu, dobre i u krevetu. Možda je to zato što je žena koja se skladno ritmički uvija, a uopće ne mora biti pretjerano zgodna, ekstra seksi pa je to naša kasnija projekcija i za seks s njom, ali to je naprosto tako. Vjerujem da će to potvrditi svaki muškarac.JEDNA TI KUHA, DRUGA TI JE SUDBINA...


Mnoge su muške teorije posuđene iz stripova, knjiga, videoigrica, pjesama... pa i ova. Jeftina patetika koju obožavaju muške varalice. To su oni koji vole svoju curu, zaručnicu, suprugu, ali to je naprosto jače od njih pa ih varaju gdje god stignu. To su oni koji su u stanju godinama sjediti na dvije stolice i tvrditi da jednako vole ženu i ljubavnicu. Ovu teoriju obožava i tata moje prijateljice Anabele. I baš joj je taj stih izrecitirao kad je u njezinim kasnim dvadesetima, ipak, napustio mamu i nju i otišao živjeti s ljubavnicom.
TRI PUTA JE VEZA...

A kada smo već kod očeva, i moj je imao zanimljivu teoriju.
– Sine, pazi što radiš. Muškarci su barabe – govorio je moj stari. – Jednom je jednom. Dva puta je dva puta. Tri puta je veza. Vama. Ženama.

Time je htio apostrofirati da se žene, za razliku od muškaraca, nakon što tri puta spavaju s istim tipom, pa makar on jasno davao do znanja da ga zanima isključivo usputni seks, ili ga pak kod kuće čeka žena, troje djece, punica, pas, mačka i dva kanarinca koje ne misli napustiti ni u tri buduća života, emocionalno vežu uz njega. Na primjerima mnogih mojih prijateljica, pa i kulerica koje su eksperimentirale na temu “mlađe je slađe” ili “ako vara on, varat ću i ja, pa da vidimo tko je bolji”... pa se na kraju zaljubile u tipa s kojim nemaju ama baš ništa zajedničko osim seksa, teorija se više puta pokazala točnom.
DOBRA, DOBRA, POKVARENA ŽENA...

Ova bi se teorija mogla alternativno nazvati i “mama vs. sestra”. Bazirana je na ljubavnoj priči moje prijateljice Maje. Ona zatelebana do ušiju. Marko, njezin dečko, baš i ne. U njegovu su autu, vozi je kući nakon koncerta. U zraku nelagoda, taktovi s radija pojačavaju dramatiku, zvučna kulisa, naravno, srcedrapateljna i onda njegova rečenica koja joj lomi srce:
- Gotovo je. Sve ste vi, jebote, iste. Ili me furate na mamu ili na sestru. Ti si kao moja sestra.
Maja tada nije kužila što je točno mislio, ali je po boji glasa, intonaciji i kontekstu znala da bi svakako bilo bolje da ga je furala na - mamu.

Pomirili su se. Pa opet prekinuli. Pa pomirili... U toj je emocionalnoj trakavici čak i upoznala njegovu mamu i sestru. I sve je bilo jasno. Mama je gadura, a pod gadura ne mislim ništa loše, dapače. Mama je čvrsta i samosvjesna, bez dlake na jeziku, a sestra, pak, dobrica, mila i draga. Muškarci, jednostavno, vole gadure... 
Njihova je veza, na opće dobro, nakon pet godina ipak završila prekidom. I Maja od tada ima teoriju o muškarcima: dijeli ih na papke i frajere. Ne pravi razlike, ne primjećuje nijanse. I još uvijek pada na frajere.
NE VJERUJ ŽENI KOJA NE SKIDA ŠMINKU PRIJE SPAVANJA...

I ovo je posuđenica iz starog hita. Na nju me podsjetio Goran s početka priče. Teoriju je ponešto modificirao.
- Ja ih zovem žene Prevara - kaže Goran. - Kad su namontirane: šminka, frizura, push up, visoke pete – izgledaju kao mlađe sestre Kate Moss. Kada žbuka i ostala popratna oprema nestane, ne možeš ih prepoznati. U stanju su te zavlačiti mjesecima. Imao sam jednu koja se redovito budila prije mene i dočekivala me s kompletnim make upom. Pa onda jednu koja je na plažu išla u štiklama i s tonom vodootporne maskare. Od takvih treba bježati glavom bez obzira. Fakat, ne vjeruj ženi koja ne skida šminku prije spavanja!
SINDROM ODBJEGLE NEVJESTE

I producent Vinko ima teoriju o ženama koje treba izbjegavati u širokom luku.
- Problem je što njih ne možeš prokužiti na prvu. To su one zbog kojih mi patimo mjesecima, pa i godinama. Sve u početku bude sjajno. Misliš da je zaljubljena u tebe jer se tako i ponaša. Kaže da te voli. To je ona s kojom želiš imati djecu. I onda - puf! Sindrom odbjegle nevjeste! Samo nestane iz tvoga života. Bez objašnjenja...
NJU TREBA ŽENITI...

Posljednja je teorija možda mit i urbana legenda. Ali dobro zvuči. Datira iz zlatnog doba talijanske mafije u Americi. Dečki iz podzemlja bili su, navodno, prilično galantni prema ženama, pravi kavaliri. I danas su, tvrdi jedna moja poznanica koja voli opasne dečke. Uvijek bi im, kao pravi džentlmeni, otvorili vrata automobila. A kad bi ona njima, sjedeći u automobilu, iznutra otvorila vrata s njihove strane, to je bilo to.
To je teorija o onoj Pravoj. To je ona kojom se treba oženiti!

Komentirajte! Što mislite o ovim muškim teorijama? Jeste li ih osjetili na svojoj koži?
izvor:cosmopolitan
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: