Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

99000 kcal - LETO JE GOTOVO

Koliko sam dugo na dijeti? Skoro mesec dana...

Šta sam uspela da uradim za mesec dana? Pa, dosta toga. Skinula sam oko tri kilograma. I vidi se, zaista se vidi. Farmerice koje su nekada "pucale" na meni sada imaju "lufta" svuda po malo. 27000 kcal sam istopila, voćem i penjanjem uza stepenice.

Koliko sam disciplinovana? Pa, kao i usvakom velikom poslu, hajde da ga nazovemo projekat, pošto sa njima radim na radnom mestu, ima uspona i padova, pa i kašnjenja u realizaciji... I u ovom mom projektu ima svega: bude sve u redu jedan dan, ili čak nekoliko dana, a onda mi dođu "vile na oči" i mislim da bih pojela sve što mi se nađe na putu. Tada nekad prekršim sve i najedem se, što me unazadi i vrati u vreme od nedelju dana pre, ali ipak, ne odustajem od svog broja dok igra traje. Cilj imam i njemu težim. Držaću dijetu dok ne omršavim na 55 kg, ma koliko to danas daleko i beznadežno izgledalo. Vreme ne radi za mene, toga sam svesna. Ide kasna jesen i zima, kad se čovek više oblači i manje kreće. Valjda će me stepenice tu "izvući".

Ovih dana mi pomaže jesen, koja, "ko gorda carica i bajna, sa snopom zlatnoga klasja, sunčana jesen stoji". Ima svuda predivnog voća, koje mi je zasad glavna hrana: belo grožđe, sa ogromnim i tvrdim bobicama, koje kad zagrizeš, hrsnu ti u usta divnu slatku hranljivu tečnost. Pa crno grožđe - sličan primer. Pa dobre jabuke: sad su krenulu "mucu", "glosteri", "zlatni delišeš", čak i ajdared... U kući imam čitavu ikebanu voća, u jednoj velikoj plavoj vangli. Deluje zaista bogato i primamljivo. Poslednje lubenice, koje mi se nisu svidele (vidi se da im je kraj). Nektarina se nađe nekad još pokoja. I njima je kraj, ali pošto u mi one omiljene, pogledam im nekad kroz prste i kupim ih iako su skupe. Šljivama je kraj, premekane su, ići ćemo na suve. Banane su uvek tu, kao neophodni prijatelji koji daju neophodnu energiju kad svi ostali zakažu.

Leto je završilo s nama pred Veliku Gospojinu, tako što nam je zalupilo vrata ispred nosa i reklo nam: "Vama je dosta bilo sunca!" POčela sam da radim 1. septembra, i obukla se kao da je 1. novembar. I to je tako već nekoliko godina unazad. Pravog proleća i prave jeseni nema. Samo leto i zima, pri ćemu leto ne traje ni tri meseca, a zima je sve ostalo.

Oprala sam haljinu za plažu u kojoj sam se toliko puta oznojila ove godine i ispeglala je. Nosila sam je svaki dan na bazen, koga sam se setila tek pred kraj leta. On je zaslužan za to što sam osetila blaženstvo plivanja ove godine, i stvarno je bilo okrepljujuće i prosvetljujuće. Kad sam zaplivala prvi put, u vodi koja je imala temperaturu od divnih 26 stepeni C, osetila sam kako kroz mene struji zadovoljstvo kakvo retko kad doživim. Do sledećeg leta, čamiće i romanu i čekati da ugleda svetlost dana i da odživi svoje dane.

Juče je moj sestrić Uroš napunio osamnaest godina. Postao je gospodar svog života. Ja sam, sa druge strane, dobila dugoočekivani pasoš sa kojim mogu bez vize da putujem u zemlje Evropske unije. Oduvek sam obožavala da putujem, ali poslednjih godina nije bilo ni para, ni olakšica, a evo sada i prilike da doživim Evropu onako kako je nisam videla. Možda je ovo početak novog poglavlja u mom životu. Treba samo da lako napunim ruksak, u jedan džep stavim pasoš, u drugi karticu, i...via šta god želim! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

odlicno....
#2, 05.09.2010 - 13:44
Hvala. Veliki pozdrav za tebe.
05.09.2010 - 13:56
mary30 (59)
Blog ti je super :))
#1, 05.09.2010 - 11:56
Hvala. Pozdrav.
05.09.2010 - 14:03