Tko, s kim i koliko puta...

Autor: Lebowski

Ima li ljubavi i seksa na internetu?
Pretpostavimo da ste solo ili vam je veza u krizi. Radite desetak sati dnevno, nakon posla fušate. Vikendom, umjesto da pobjegnete u prirodu, odrađujete šopinge, posjete starcima ili spremate stan. Za flert u restoranu ili kafiću nemate vremena, novca, volje ni snage. Od diska vas boli glava, a niste dovoljno “plastificirani” za cajke... A želite nekakav kontakt, malo duha, djelić pažnje kao potvrdu da postojite i nekom se sviđate u univerzumu? Ostaje vam fejs, dovoljno legalan da vam nitko ne soli pamet i dovoljno kulturan da vam nije neugodno kao kad vam kolege i frendovi shvate da ste na lokalnom dating servisu ili tako nekoj –rkici... Da. Legalna slikovnica/album za fotke/reminder, sve na jednome mjestu.
Jedan davni kukavičluk

Hodao sam jednom Ilicom prema slastičarnici Vincek. Davna 2001., početak proljeća. Mirisao sam kao svježe otpakiran borić za auto, bio podapran, čistozub i nervozan kao Hloverka kad odjene novi dizajnerski tabletić. Čekao me, naime, prvi u životu, semiblind date s nekom tetom s velikim cicama s kojom sam mijenjao slike na preteči Iskrice – Blueone.com ili tako nekako.
Ali, avaj, umjesto komada, pred lukavo dogovorenom slastičarnicom (gdje nije bilo gužve kao pred Krležom ili pod satom na Trgu tih davnih godina) stajala je neka žena građe rabljenog remorkera i zvjerala oko sebe očigledno tražeći mene.
Daleko od toga da sebe smatram zgodnim i naočitim, “nadanastim” mladićem, ali kad se Ono osmijehnulo, krenulo prema meni i promrmljalo: “Jesi ti Riba?”, pogledao sam zgroženo i rekao: “Gospođice, ne znam o čemu govorite” i nisam se zaustavljao ni okretao idućih pet kilometara.
Kukavički, ali s razlogom. Kako ni uživo nisam upucavački jak, to me dovelo do gotovo potpunog odustajanja od kulturnog osvajanja. Balkanski način salijetanja desetak cura u istoj večeri i otvoreni poziv na seks u autu nakon prve runde nisam nikad prakticirao. Iako su upravo takvi monstrumi stvarno uspijevali nešto odvesti u auto nakon devet odbijenica, što normalni mužjaci i džentlmeni nikada neće shvatiti. A i nisam imao auto. Pa je tako ipak na red došla Iskrica, ali nikad nisam bio nešto od volje i uspješnosti. Više sam uživao u lovačkim pričama svojih frendova o noćnim kupanjima i slatkim orgijama. U biti, to je pričao jedan od njih, a drugi su samo sebe stavljali u prvo lice i ispada da se pola Hrvatske fukalo s poznatim pevaljkama.
Nije fejs za puževe

Odlučio sam se na posljednji pokušaj, ukucao u Iskru “Crvena kosa” i “nepušačica” i nakon puno izbirljivosti piknuo neku tetu. Nakon tri poruke izašli smo na kavu. Smeđokosa zgodna cura pričala je o tehno partijanju i kako se uživa drogirati, a ja nešto o plivačkim maratonima, pjevanju u klapi i najljepšim plažama. Pri mojoj trećoj rečenici počela se naočigled dosađivati i vrpoljiti i nakon otprilike pet minuta smo se pogledali, a ona mi izvadila riječ iz usta: “Isuse, kakva je ovo greška!” A neki se tako nađu, prasnu ili čak ožene. Blago im se!
Skužio sam da to što fino pišem masovno, ne znači da sam jak i kad to radim poskrivečki, pa sam odustao na dulje vrijeme. A onda se pojavio Facebook. Stepenica više. Chat za one s kojima se poznaješ. Ideš… O.K., dodao sam ljude iz adresara, potražio ekipu s mora koju sam pogubio u međuvremenu, ukucao svoje prezime i probao iskopati rođake u Južnoafričkoj Republici.
I počeo igrati glupe online igrice koje su me živcirale zbog sporog interneta. I počeo pisati statuse. I navukao se. A onda su mi se počele javljati bivše cure… I neke nove cure. I cure koje me čitaju. I tu sve kreće u drugom smjeru jer kad si sam, dobro znaš da je sat vremena seksa bolji od vožnje u spaceshuttleu ili gostovanja u “Večeri za pet” ili “Supertalentu”... I brzo shvatiš da je danas muškarcima fejs odskočna daska za seks, koliko god simpatične statuse i obiteljske slike stavljali.

I seksa ima kao u priči. U jednom trenutku mužjaci se pomame i požele ga te sekunde. Dobro, najkasnije iste večeri. I krenu u virtualni mufolov. Neki odlutaju na prijateljeve slike frendova i počnu se raspitivati: “Ko ti je ona sisata plava?”... i tako to krene.
Prema jednoj teoriji, oni koji se stvarno seksaju znat će naći recept za to i na Facebooku. Istraživanja su pokazala da se ljudi na fejsu najviše druže s onima kao i u stvarnom životu. Najveći igrači i oni drugi na –ači skloni su povremenom šaranju i istraživanju novih resursa kako bi ostali u formi i dali do znanja mladim pastusima da još nisu za odbaciti.

Najveći je problem tajming jer žene nikad ne žele seks kad i muškarci, a većina kad i shvati da muškarac želi – namjerno počne odugovlačiti da vide dokle mogu doći. U velikom su minusu mladići koji sve to žele polako i natenane jer internet nema milosti za puževe.
Novi Lamborghini i ćevapi

Unatoč golemom napretku Facebooka u odnosu na prethodnike, i njegovo je prokletstvo nedostatak trodimenzionalnosti. Džaba ti bio najseksepilniji i najmazniji doma na stolici uz tipkovnicu ako ti se uživo znoje ruke ili curi nos. I zato ne treba vjerovati svima koji se hvale da su obrnuli barem deset posto FF-ova, nego i dalje koristiti fejs čisto kao zabavu. A ako nešto uleti, dobro uleti. Prijavih se fino kao Ribafish i tamo drugarski savjetujem djevojke kako mužjaci uopće nisu loša stvorenja, nego ih treba maziti i paziti pa će dati plodove.
A isto tako se vraćam u mladost i iz čistoga gušta na lažnom profilu proživljavam ulogu 26-godišnjeg bogatuna dobrog tijela i s vrlo malo obaveza, brlatim mladež, nejač i jač te se fakat čudim na što sve žene nasjedaju.
Još kad ih iznenadim novim Lamborghinijem i odvedem na ćevapčiće u Ičiće...