Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
cica-kiki blog

Koliko znamo o ljubavi...?

♥ Koliko znamo o ljubavi? ♥
Često o ljubavi slušamo ove ili one teorije. Neko će nam savetovati jedan način za osvajanje ili zadržavanje partnera, na drugom mestu pronaći ćemo potpuno drugačiji. Nijedna naučna metoda, kada se radi o ljubavi, nije u potpunosti tačna, jer ljubav nije meriva konstanta. Ne možemo reći ''Ja sam 25 metara zaljubljena u svoga partnera, dok je moja prijateljica u svoga 17 metara''. U ljubavi ništa nije egzaktno. Ništa nije dokazivo i ništa nikad nije sigurno. Ljubav je samo osećaj, u vašem srcu ili glavi, svejedno. Ono što vredi za vas ne vredi ni za koga drugog. Zbog toga, pre nego pođete u potragu za ljubavnim savetima, prvo pokušajte potražiti odgovore u sebi. Umjesto čitanja literature o spašavanju veze ili braka, pokušajte čitati partnera. Slušajte šta vam govori. Nikad ne komentarišite ''Svi ste vi isti''. I nikad nemojte pomisliti da ono što je vredilo kod bivšeg mora vrediti i kod budućeg.Evo samo nekih često spominjanih, a potpuno kontradiktornih tvrdnji vezanih uz ljubav.

1. Tek u braku osjetićete pravu ljubav! - Ljubav umire činom sklapanja braka!

2. Zaljubljeni su potpuno ludi! - Pametna osoba ženi se za ljubav!

3. Najlepša ljubav se događa na prvi pogled ! - Najlepša je ona ljubav koja se razvije iz prijateljstva.

4. Ljubav nadilazi sve probleme! - Najveći problemi su ljubavni!

5. Seks je samo dobar ako voliš partnera! - Ljubav i seks nemaju nikakve veze!

6. Ljubavi ili ima ili nema! - Na ljubavi se mora raditi!

7. Ljubav je slijepa! - Prava ljubav sve vidi!

8. Samo je jedna prava ljubav! - Sve ljubavi su prave!

9. Možemo voleti samo jednu osobu! - Možemo voleti više osoba istovremeno!

10. Najsrećnije su zaljubljene osobe! - Nema srećnih ljubavi!

11. Ljubav je bol! - Ljubav je sreća!

Ponekad su obe tvrdnje istinite, ponekad su obe potpuno nerealne. Jedina potpuno istinita tvrdnja je da u stvari o ljubavi ne znamo ništa ili znamo vrlo malo.

 


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: