Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Upravo sam završila čitanje knjige u kojoj je jedan od likova devojka koja je izgubila verenika u avionskoj nesreći. I ne mogu, a da se ne zapitam koliko još njih ima kojima se isto desilo. Koje su se probudile jednog jutra i saznale da nikada neće više videti svoje voljene, da ih nikada više neće poljubiti ili zagrliti.

Onda sam razmislila i shvatila koliko mi patimo i žalostimo kada nas neko ostavi. Koliko suza samo potrošimo, i ne mogu da se ne zapitam da li je to isto, ili možda više boli.. Ili možda manje?

Ona se nije suočila sa svojim bolom, nego se trudila da što više pokaže svetu koliko se dobro provodi i koliko je sve to prebolela, ali to je jedino mogla pomoću droga. Dok je u sebi potiskivala svoju nesigurnost, smatrala je da je sada niko neće voleti zbog nje same, jer su je svi voleli zbog njega, ona je smatrala da su ga svi voleli kao što ga je ona volela.. Neizrecivo, i potpuno predano.

Sve je više tonula i sve niže padala u svačijim očima sve se više drogirala dok nije postala je opasno navučena. Svake večeri je bila sa drugim muškarcima, tako pokazivajući svetu da je jaka i da je sve to prebolela. A u sebi je i dalje bila polomljena.

Pa se ja pitam da li je to sve rešenje, i da li je to slično, našim načinom razmišljanja, ostavi nas neko, a mi tada nabacimo najbolju šminku, nabacimo lažne osmehe koji svima deluju iskreno, i ponovo počnemo da izlazimo i da tražimo momke, i naravno završimo uvek sa onim koji nas najmanje zaslužuje. I opet se u nama pojavi nesigurnost, i ono pitanje, šta sam to uradila da se tako desi, da samo tako nestane i da mu se manje sviđam? Da li smo time izlečili sebe, ili možda sebe oterali još veću propast.

Da li nas to čini jednakima sa ovom devojkom? Ili možda još žalosnijama. Jer on nju nije želeo da napusti, on je nju voleo, i nije je namerno napustio. Dok smo mi ostale same, ne igrom slučaja, ne zato što smo u nemogućnosti da budemo sa njim, nego samo zato što mu se više nismo sviđale, ili samo zato što mu nismo bile dovoljno zanimljive. Nismo mu bile dobre.

Onda možemo i da se zapitamo da li smo stvarno žrtve u celoj to priči, možda je to samo igra sudbine, i možda nas čeka neki drugačiji neki bolji put, neko koga ćemo više voleti. Možda nas čeka ista sudbina kao i ovu devojku, sa novim momkom, sada već njenim mužem, ali sa starom slikom pored kreveta da je podseća šta je imala, i šta je sve proživela, da je podseća na dobre trenutke i na one loše, jer za šta služe sećanja nego da iz njih dobiješ iskustvo i da se na pređašnjim greškama učiš.

16.09.2010. MG34706_1516947756508_1018916401_1453863_7621564_n.jpg


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: