Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog
Toplo je.. Previše toplo.. Znoj mi se sliva niz telo, i ne mogu da se pomerim. Okrećem se i osećam kao da se sve vrti oko mene, kao da se cela soba okreće a ja stojim. Pokušavam nešto da kažem, ali ne mogu da se setim kako. Ustajem, teturam se. Noga mi je teža nego što je ikad do sada bila, osećam neki čudan ukus u ustima, ali ne znam od čega je. Ne znam čak ni da li sam nešto uopšte pojela predhodna tri dana. Prolazim kroz sobe koje su toliko šarene da me bole oči, pokušavam da ih sakrijem od svetla ali su mi prsti previše tanki da bi zaklonili svu svetlost. Prebacujem kosu na lice, svu ukrućenu i čupavu. Prst mi se zakačinje za nju. Sobe se menjaju, ali ja i dalje ne mogu da nađem pravu, sve je mutno.. Neko me nešto pita. Ništa ga ne razumem. Kojim li to on jezikom priča? Odjednom mi se sve okreće, nestajem i u jednom trenutku mi se prosto čini kao da letim, kao da mogu da dohvatim nebo i igram se sa zvezdama, ali već u sledećem se spuštam dole, i to boli. Boli svugde, a najviše u meni. Najviše boli ona rana koja ne krvari.

Budim se, svetlost, moje oči su još uvek osetljive, pokušavam da žmurim ali i dalje je teško. Okrećem se i svaki okret mi je težak. Tama.. Ponovo i tako se nastavlja u krug. Čineći me da se osećam kao da sam u nekom vremenu za koje samo ja znam. U kome postoji samo svetlost i tama. Samo buđenje i tmina. Posle koje mi je sve gore. Zašto se samo ne mogu prepustiti i ostati u njoj. Tako dugo da jednostavno svi zaborave da sam uopšte ikada postojala, da sam uopšte i bila među njima. Čega bi se uopšte sećali kada bi pomislili ne mene? Mojih plavih očiju, mojih prelepih zuba i prelepog osmeha. Ili možda mojih ispada i razmazanog karmina, mojih tuča i neprestanih nepovezanih rečenica?

Ne! Prosto ne želim da se vratim među njih, među ta neprijateljska lica koje me samo žele poniziti, i još više me navesti da ponovo poželim da poletim, da ponovo uzmem ono što mi dozvoljava da pobegnem od svih njih, ono što mi dozvoljava da im se svima suprotstavim, ono što mi dozvoljava da ih sve zboravim. Da zaboravim sve muke, sve ono što moj život čini sjebanim. Da zaboravim sve ono što duboko u sebi potiskujem, da zaboravim sve ono što oni imaju, a ja nemam, da zaboravim sve ono što ne želim da pamtim.

Mrak. Opet, ta prelepa tišina, taj mir i spokoj, samo ovoga puta nema šarenila, nema pelepih bića da mi smetaju samo mrak, Okrećem se gledam i uživam. Pokušavam da trčim ali ništa ne vidim, ne smem da napravim sledeći korak jer ne znam šta se krije iza njega, provalija ili čvrsto tlo. Stojim tu u mraku i shvatam da samo i to mogu da uradim jer, nemam hrabrosti da napravim taj sledeći korak, ali isto tako nemam nikog pored sebe da mi kaže da me ohrabri da načinim to. I shvatam da sam u ovom svetu, usamljenija nego što sam ikada bila u onom starom, shvatam da mi je u ovom svetu hladno mnogo više nego u onom i shvatam da u ovom svetu postoji samo nešto, samo tama, koja me skriva, ali ne samo od njih nego i od mene same.

Okrećem se, vrtim u krug ali ne vidim izlaza, ne vidim ništa, počinjem da vrištim ali glasa nema, počinjem da mlataram rukama, ali ih ni sama ne vidim. Sedam i pokušavam da ne zaplačem, jer i ako me ovde niko ne vidi, jer i ako ovde ni sama sebe ne vidim, i ako ovde samu sebe ne čujem, ipak mogu da osetim, da osetim kako klize niz moj obraz, suze, kako mi greju lice, koje je sada hladno i potpuno uplašeno, Uplašeno, da neće naći izlaz, uplašeno da će zauvek ostati ovde u ovoj kutiji koju je on sam stvorio, uplašeno da će ga svi zaboraviti.

Svetlost. Odjednom se pojavljuje i ja počinjem da trčim ka njoj, padajući, posrćući i na kraju puzeću ulazim u nju. Otvaram oči i izgovaram reči. 'Jebite se svi još nisam završila sa vama, završila sam sa njima.' Izgovaram to gledajući lekove na mom stolu. I opet padam u svoju tamu, ali ovog puta, me ne brine mrak, u njemu je lepo. Brine me ponovno vraćanje u svetlost. Ponovo nalaženje same sebe, brine me povratak.

17.09.2010. MG60855_1516949356548_1018916401_1453865_4946470_n.jpg


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: