Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Fenixsamotnjak blog

ZANIMLJIVOSTI SA RAZNIH STRANA . . . . . . .

Prateći razne događaje, zbivanja i druge stvari, naleteh i na vrlo zanimljiv tekst koji je iz imaginarnog postao stvarnost.

Možda virtualni svet jeste imaginaran ali se neke stvari iz tog virtualnog sveta, internet sveta, sajber sveta, vrlo lako može preneti u stvarnost pa iz te stvarnosti primenuti Zakoni koji su važeći a u skladu sa evropskim standardima. Dakle, prelistavajući tako stranice interneta naleteh i na ovaj zanimljiv tekst, možda nekom i nije zanimljiv, ali nekima će biti vrlo, vrlo zanimljiv, nekima poučan, nekima opomena, a nekima neće pomoći čak ni to, jer . . . . .ali da ne ostavljam subjektivne komentare na ovaj tekst, zaključite sami.

Tekst glasi ovako:

Vitomir G. (38) iz Leskovca osumnjičen je za krivično delo ugrožavanja sigurnosti, jer je preko društvene mreže ''Fejsbuk'' pretio LJ. B. (36) iz Niša, saopštila je Policijska uprava Leskovca.

Osumnjičeni Vitomir G. je u vremenu od 30. maja do 9. jula, preko "Fejsbuka", uputio više poruka preteće sadržine i tako uznemirio oštećenog i članove njegove porodice.

Policija je krivičnu prijavu dostavila Osnovnom javnom tužilaštvu u Leskovcu.

U saopštenju se podseća da je leskovačka policija u poslednjih nedelju dana, identifikovala i Aleksandra M. kao osobu koja je preko internet mreže izvršila krivično delo ugrožavanje sigurnosti, gde je jedan od oštećenih bio novinar radio Leskovca.

Eto, počelo je konačno i na ovim prostorima da se primenjuju zakoni koji važe u civilizovanom svetu. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 15  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

fejs je ušao u sve pore našeg društva!!!

Bože, kako sam pametan
#6, 03.10.2010 - 02:02
hmmm, ne znam šta reći, meni nije ušao nigde ni feja ni karike, kao nekima koji ne mogu bez njih da žive, . . . .heheheheheh
šala mala, ma znaš ti mene
03.10.2010 - 11:11
uuuuuu ......aha.....thx....
#5, 02.10.2010 - 01:31
sve je transparento, postoji Krivični Zakon Republike Srbije a i počeli su da ga primenjuju,
02.10.2010 - 13:32
ZA analitticar-a : Evo konsultovao sam se sa kumom i pravnim savetnikom pa doslovce prenosim njihov tekst, dakleU radnjama tog korisnika internet sajta, koje ste opisali stiču se obeležja krivičnog dela ugrožavanja sigurnosti iz čl.138.st.1. KZ ("Ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom do tri godine.") Podnesite krivičnu prijavu, ali direktno javnom tužiocu (ne policiji). Tužilac će to po sl. dužnosti dostaviti policiji na proveru ili će vas sam saslušati a kasnije postupiti po proceduri.

Međutim, ukoliko smatrate da bi on mogao počiniti delo kojim preti, možete predložiti javnom tužiocu da zahteva određivanje pritvora (jer to jeste osnov da se pritvor odredi).


#4, 01.10.2010 - 23:27
dakle stvari tako stoje, nema ono ako, ali, možda, striktno stoji u Krivičnom Zakoniku član 138. stav 1. -- KO UGROZI SIGURNOST NEKOG LICA PRETNJOM DA ĆE NAPASTI NA ŽIVOT ILI TELO TOG LICA ILI NJEMU BLISKIH LICA, KAZNIĆE SE ZATVOROM DO TRI GODINE.
01.10.2010 - 23:30
Urednik, od mene one points..naguracu nekako..hahah
#3, 01.10.2010 - 23:09
derane ma samo opušteno, hehehehe brez nervoze, eno čika Nenad štampa li štampa
01.10.2010 - 23:11
a to vec moze da se prijavi miliciji a?? ...nije lose....

ok je to...Jos samo da vidimo kako se zove zakon i STA SVE IMA U NJEMU (da nije upakovan...ono moglo bi i tako te pogodbene recenice)
#2, 01.10.2010 - 21:40
nem pojma, ali ja se ne bih igrao pogotovo što su sad neumoljivi u primeni zakona a naravno uvek ga tumače kako njima odgovara, mislim na policiju, inspektore i sudije, . . . .pokušaću da pronađem i te članove zakona
01.10.2010 - 22:40
branka01 (54)
E neka je hvala bogu ..Treba svako da ima odgovornost prema svemu oko sebe ,sto znaci da treba svatiti da ne mozes nekoga vredjati zato sto si na internetu i
'nevidljiv'..Sve ima svoju tezinu i za sve se odgovara negde ...Ne kazu dzabe ko ne plati na mostu plati na cupriji ..
#1, 01.10.2010 - 20:01
ma kum mi pričao ja nisam verovao, ali eto stiže civilizacija i na balkan, hehehehe, mada Panonski basen to odavno ima, mislim Zakon e sad je vreme i da se primenjuje
01.10.2010 - 22:37