Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

NAJDOSADNIJI ŽIVOT NA SVETU

Živim najdosadniji život na svetu.

Kuća-posao, posao-kuća.

Imam jedno, i slovima jedno, dete, i jednu, i slovima jednu, drugaricu.

Jednu, i slovima jednu, sestru. Mada, kakav je žena-zmaj moja sestra, vredi za pet.

Imam mamu i tatu, koji me vole, i pate zajedno sa mnom što sam sama.

Kad dođe dete, malo mi je zanimljivije, ali i to se svodi na šablon: kuća, posao, radimo za školu, kućni poslovi, šetnja i to je to.

Čitam, gledam TV. Sve teže nalazim knjigu koja mi se zaista sviđa, jer sam ih u životu pročitala zaista mnogo. Mislim, u biblioteci teško nalazim. U knjižarama ih još ima mnogo dobrih i nepročitanih, ali su skupe. Zato ponekad odem u knjižaru "Solaris" na "Spensu" i često pročitam celu knjigu za jedno popodne.

Na TV-u nema, kratko rečeno, ništa. Žali Bože sedamdeset kanala. Bilo je više stvari da se pogleda kada su bila dva. Bar je subotom bila premijera filma, i to stvarno premijera, a ponedeljkom dobra drama. A sad? Kad pomislim samo kolike pare dajemo za TV pretplatu, srce me zaboli. I šta nam daju za te pare? Reprize, reprize, i "Selo gori...". i Mirjam. Da se razumemo, čitala sam ja "Mirjam", ali kad mi je bilo dvanaest godina. Gde je nešto za intelektualce?

Kad je bilo bombardovanje, bili smo u kućici u Begeču dva meseca i tamo nismo imali televizor, samo radio. Verujte mi, nije mi zafalio televizor ni natrenutak. Sa radijom je već druga priča. On mi je najbolji drug. Kad sam sama, upalim sva tri radija: i u kuhinji, i u sobi, i u kupatilu. Najčešće istu stanicu, ili možda dve različite. Ta kakofonija prija mojoj usamljenoj duši.

Šta mi je događaj dana? Trač na poslu, parada konja na Bulevaru... Takve stvari.

Nemam slobodnu drugaricu da s njom izađem, odem na koncert, otputujem negde.

Nemam s kim da šetam, ako izuzmemo jednog luzera koji želi da bude sa mnom, ali koga ne želim.

Ponekad napišem neki blog. Nisam zadovoljna kako ih napišem. Nema snage u mojim rečima. A nekada sam pisala tako lako, i tako snažno. Jedna moja pesma, koju sam napisala u jednom dahu, stoji izložena u mojoj osnovnoj školi već punih trideset godina! Da ne poveruješ. I kad je sad pročitam, ne bi me bilo sramota da sam je sad napisala, sa ovoliko godina. Ali, sad je ne bih mogla napisati. Usahla sam.

I tako, prolazi moj dosadni život, a ljudi oko mene žive i uživaju. Ja samo posmatram, i sećam se. Prisećam se vremena kad sam i ja živela.

Živim najdosadniji život na svetu... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ana2610 (58)
Da bi ti život bio zanimljiv moraš znati šta ti želiš u okviru svojih mogućnosti.Sve to stavi na papir i postavi ciljeve.Osvajajući jedan po jedan put mislim da će ti predstavljati zadovoljstvo i vratiti vjeru u sebe.Raznolikost i zanimljivost moraš naći u sebi,a time ćeš otvoriti drugima vrata da ti se pridruže.Pokaži zanimanje za druge ljude i učini neko dobro djelo koje ć izmamiti osmjeh na licu drugog čovjeka.......
#1, 21.10.2010 - 00:07