Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
miranovic blog

Noć vještica da ili ne???

Noć vještica za ili protiv?

Još jedan trend i fancy praznik sa zapada.

I njemu smo se predali.Vidim da ljudi slave to.Vidim da i mi hoćemo da budemo kao i Amerikanci.

Pravoslavna crkva o tome ćuti,a mi jel kao pravoslavci rado prihvatamo katoličke praznice npr San Valentino itd.

Ali gle čuda,katolička crkva u Italiji i Hrvatskoj je po prvi put ove godine oštro napala tkz praznik NOĆ VJEŠTICA.I te noći na teritoriji Italije i Hrvatske ( ne znam za ostale zemlje ) biće otvorene sve crkve.

Katolička crkva u Hrvatskoj pridružila se inicijativi na koju je Vatikan pozvao katolike širom svijeta - bojkotu Noći vještica, Halloweenu, koji je zadnjih nekoliko godina kao uvozni marketinški praznik iz Amerike preplavio škole, vrtiće i kafiće.


Večer uoči svetkovine Svih svetih, u nedjelju 31.oktobra - pozivaju vjerske zajednice i sveštenici - katolici bi trebali provesti u molitvi i klanjanju pred Presvetim sakramentom i suzdržavati se od običaja koji imaju davne poganske korijene, a u našim gradovima će se prvi put održati - Noći otvorenih crkava!

Iz sjedišta Katoličke crkve Noć vještica je okarakterizirana kao opasni antikršćanski praznik te su roditelji pozvani da ne dopuste djeci maskiranje u duhove, vampire, vještice, čarobnjake... 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

a ti jel si za???
#2, 29.10.2010 - 14:32
naravno da sam protiv toga
29.10.2010 - 16:34
NE!!! naravno.....ako je to pitanje bloga.
#1, 29.10.2010 - 14:18