Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
RRAAKK blog

Petrovac - turistički biser crnogorskog primorja.


Petrovac je živopisni gradić na Crnogorskom primorju, smešten 10-ak kilometara od Svetog Stefana, 35km od Tivatskog i 40km od Podgoričkog aerodroma.

Pored obale, kamenom popločano šetaliste prate kuće od tesanog kamena sa buticima i restoranima a na samom kraju šetališta uzdiže se tvrđava Kastelo znamenitost davne prošlosti.


Petrovac je malo primorsko mjesto koje se odlikuje blagom mediteranskom klimom sa skoro 300 sunčanih dana u godini, a odlikuju ga brojni zalivi, duge plaže i male pjeskovite uvale, među naljepšim u ovom djelu Jadrana.

Petrovac ukrašavaju masline, narandže, lovor, limuni, leandri. Šume iznikle u kamenjaru okružuju svaki zaliv i svako od skoro desetak sela koja su smještena na južnim stranama okolnih brda. Okolna priroda je bujna, zelena i iznenađujuća.


Petrovac je u blizini aerodroma u Tivtu i Podgorici, međunarodnih luka u Baru, Budvi i Kotoru, kao i u blizini puteva ka unutrašnjosti Crne Gore i dalje. Do Herceg Novog na zapadu, do Ade Bojane na krajnjem jugu i do stare prestonice Cetinje stiže se za oko sat vremena.

Kao turistička destinacija Petrovac je otkriven tridesetih godina prošlog vijeka. Pedesetih godina sagrađeno je pristanište na kojem mogu pristajati turistički brodovi, jedrenjaci i jahte. Danas je čitavo mjesto posvećeno razvoju turizma i uslugama koje zahtijeva moderan gost.

Petrovac nudi širok izbor kafe-a, barova i poslastičarnica koje predstavljaju nezaobilaznu ponudu. Tradicionalna kuhinja puna morskih plodova, ribe, paste i zeleniša očekuje svakog posjetioca koji dođe u Petrovac.
Takođe, Petrovac ukrašavaju brojni prirodni, kulturni i istorijski spomenici koji ukazuju na burnu istoriju ovog mjesta. Svi ono koji su otkrili draži porodičnog ljetovanja, prostranstvo plaža i mir koji Petrovac nudi svojim gostima, vraćali su se ponovo. Petrovac sve svoje stare prijatelje i nove goste očekuje u svojoj punoj ljepoti.
Petrovac je malo mjesto za veliki odmor

Atraktivne peščane plaže (Lučice i Petrovac), šetališta pored mora, bogata vegetacija i blaga mediterenska klima tokom cele godine učiniće da se opustite i dobro odmorite, a to možete uraditi bilo kada jer više od šest meseci godišnje traje sezona kupanja i sunčanja (od aprila do novembra).

U Petrovac, sasvim je sigurno, svi oni koji su letovali bar jednom, obavezno ponovo dolaze.

Fotografije by RRAAKK


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 9  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Super je Petrovac, samo treba da se nabaci jos neka lopata na plazu, da moze covek da opruzi noge

ps....faali barem jedno igraliste za odbojku....na plazi

#3, 08.11.2010 - 10:37
Istina je da more odnosi plažu, šteta.
Ostavljamo nadležnima da preduzmu nešto po tom pitanju
08.11.2010 - 18:57
goran0808 (45)
lepoooo
#2, 07.11.2010 - 09:13
Da lijepo je, hvala
07.11.2010 - 13:56
lena65 (52)
A VODA U CISTERNE I GAZDE TE POPREKO GLEDAJU AKO CES DA SE UMIJES ..BILA SAM U DUBRAVI VELIKI PJESAK NIKAD VISE ..HVALA NI ZA SVO BOGATSTVO OVOG SVETA ..
#1, 07.11.2010 - 07:23
Draga Leno to je jedno loše iskustvo. Crnogorsko primorje je riješilo dugogodišnji problem vodosnabdijevanja. Dođite u Petrovac, uživaćete. Predlažem vam septembar kada nema gužve, more je toplo i vrijeme sunčano. Dobro došli
07.11.2010 - 13:55