Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Antilija blog


Pet principa činjenja (Niyama) su:

  1. Saucha (unutrašnja i spoljašna čistoća). Ovaj princip, dakle, ne podrazumeva samo spoljašnju i unutrašnju čistoću tela nego – isto tako – i izbegavanje nečistoća unutrašnjeg mentalnog prostora kao što su bes, ljubomora, sebičnost i dr. Takođe, znači umerenost u jelu.
  2. Santosha (skromnost) znači biti zadovoljan onim što imaš. Na duhovnom putu mi se ne moramo odricati ničega što (već) imamo nego onoga što – nemamo. Taj se princip odnosi i na prihvatanje spoljašnjih okolnosti života.
  3. Tapas (strogost – prema sebi) je potpuna i duboka privrženost našoj jogi praksi. To znači vežbati vatreno i sa strogošću prema sebi.
  4. Svadhyaya (studiranje svetih knjiga) je samo-obrazovanje, razmišljanje i primena duhovnih i svetih knjiga na našem odabranom putu.
  5. Ishvarapranidhana (predaja Bogu). To je shvatanje i uvažavanje da postoje mnogo viši principi u Univerzumu od naših malih života. Takođe, to znači umerenost i poniznost. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: