Kad prijateljica savetuje prijateljicu.

"Jedna ima nameru da otpočne sa vezom a druga je potem skype savetuje šta i kako bi trebalo".


Nekada prvi sastanak s novim muškarcem ispadne fenomenalno, kao da vam se smesta "sve kockice slože", i veza lepo krene dalje. Nekad ne bude fenomenalno, ali lepo prođe, i nastavite da se viđate. A nekad ispadne jako loše - i odustanete. Stručnjaci predlažu da pokušate sa tri sastanka s nekom osobom pre nego što konačno odustanete.

Naravno, ako se ta osoba nasilno ponaša, ako je alkoholičar, narkoman, kockar, ako se bavi kriminalom, sastanak bi trebalo završiti što pre i pobeći od nje - ne želite da i vas uvuče u tu vrstu problema. Međutim, ako se ne radi ni o čemu toliko drastičnom, a sastanak ne prođe baš sjajno, mogla bi da bude dobra ideja da toj osobi pružite još jednu ili dve šanse. Da izađete i na drugi sastanak, pa i na treći, i da tek tada odlučite hoćete li se i dalje viđati.

Dešavalo se ljudima da im prvi sastanak loše prođe - recimo, on maltene ni reč ne prozbori, bude puno neprijatne tišine, i ona se pita šta uopšte traži s njim. Onda razmeni još neki mejl s njim (preko mejla nije toliko ćutljiv), izađu, još jednom i još jednom - i završe u veoma srećnom braku.

Takve priče nisu ništa neobično. Prvi sastanak može lako da ispadne loše, nekad zato jer se neko unervozi, nekad zato jer je neko imao jako loš dan, a nije se na vreme setio da sastanak odloži, ili nije želeo da ga odlaže. Dešava se. Ljudi smo, grešimo, i nismo uvek u svom najboljem izdanju, pa ni u onim prilikama kad nam je naročito stalo do toga da se pokažemo što bolje možemo.

Zato, i toj osobi s kojom vam sastanak nije dobro ispao pružite priliku. Izađite još dva puta s njom. Moguće je da ni tada neće dobro ispasti - tada ćete bar znati da ste pokušali. A moguće je i da će vam kasnije, kad budete u srećnoj vezi, biti jako drago što ste toj osobi dali još jednu šansu - ne želite ni da zamišljate šta bi bilo da ste odustali.


Ovo su saveti iz vremena kada je veza kao trebala biti začeta ali se nikada nije dogodila iz sasvim
drugih razloga koji mi danas nisu sasvim jasni.
Šta to spaja dve osobe?
Koliko je potrebno motiva za uspeh te veze?
Šta vi mislite o tome koliko je bitna blizina stanovanja za pravi početak neke veze?