Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zorica7 blog


U izlogu trgovine kućnim ljubimcima pojavio se natpis “PRODAJU SE PSIĆI”. Neki je dječak pročitavši natpis odlučio ući u trgovinu da se raspita. “Koliko koštaju psići?”, pitao je vlasnika trgovine.

“Između 30 i 40 dolara”, odgovori trgovac. Dječak zavuče ruku u svoj džep i izvuče nešto sitnog novca.

“Ja imam samo 2.37! Mogu li ih svejedno pogledati?”. Trgovac se nasmiješi i zazviždi, a iz kućice u dvorištu došeta ponosna kujica sa svojih pet mekanih loptica. Jedno je štene vidljivo zaostajalo za drugima. Mali se dječak odmah sagne i nježno podigne šepavo štene.

“Šta nije u redu s ovim psićem?” Trgovac mu objasni da se štene okotilo s jednom kraćom šapom i da će zato uvijek šepati. Dječak je uskliknuo:

“To je štene koje bih volio kupiti!”. Trgovac reče:

“Ovo štene ne moraš kupovati, ako ga zaista želiš, ja ću ti ga pokloniti!” Na to se dječak rastužio:

“Ne želim da mi ga poklonite. Ovaj je psić jednako vrijedan kao i ostali. Želim ga kupiti po punoj cijeni. Sada ću vam dati 2.37 i po 50 centi svaki mjesec sve dok ga ne otkupim!” Na trgovčevo iznenađenje, dječak povuče nogavicu svojih hlača i pokaže svoju iskrivljenu, invalidnu nogu koju je podupirala metalna šipka. Tada tiho uzvrati:

“Ni ja nikada neću moći trčati, ni skakati. Ovo štene treba nekoga ko će ga razumjeti. Nekoga ko će o njemu brinuti i voljeti ga baš takvog kakav jeste.” 

Nikada ne procjenjujte nekoga po onome što ne može učiniti, već po onome što može. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

goran0808 (44)
lepa prica
#5, 24.11.2010 - 08:18
djurdjevak (46)
Bas me je dirnulo....
A znas kako to ide, kada te pogodi, uvek se negde nadjes....
Ljubim te draga moja....
#4, 23.11.2010 - 20:39
lena65 (51)
OVO ME RASPLAKALO I ZABOLELO I POTSETILO ME NA MOJ BOLNI PERIOD I NAJTEZI U ZIVOTU .. ..MOJ SIN JE IMAO PERTESOVO OBOLJENJE KUKOVA 15G SMO GA LECILI NAPATIO SE I NAMUCIO ..IMALI SMO NA SALASU PACE MALO ZGAZIO GA KONJ NA NOGU I NOGA MU BILA KRACA I SEPAO JE ..POSTO MOJ SIN JE IMAO ZABRANU OSLONCA KRETAO SE NA STAKAMA 18 MESECI IMAO ATLANTA APARAT ..TO PACE JE STALNO PIJUKALO I PRATILO MOG SINA ..JEDAN DAN JE DOSAO SINOV UCITELJ DA POSETI IGORA MOG SINA I VIDEO JE PACE I DOSLE MU SUZE ..REKAO JE IGORE I TI SI MOJ PATAK PUNO TE VOLIM I POMILOVAO GA PO KOSI ..I ISTO OVE RECI JE REKAO VREDIS VISE SINKO NEGO SVA DECA OVOG SVETA SAMO BUDI DOBAR I CELOM SVETU POKAZI TVOJU DOBROTU DUSE ..
#3, 23.11.2010 - 17:55
oh sada si i ti mene taknula u srce.dušo zato sam i stavila priču da nas takne i podseti..
23.11.2010 - 20:16
ponocnik57 (59)
IZUZETNO POUCNO I ZIVOTNO...SAMO STO JE demode u danasnje vreme?!;-(((
#2, 23.11.2010 - 15:31
zjovan29 (55)
Zorice ovo me pogodi jako i ti znaš radi čega.
Veličina nečija nije u kilama mesa i kostiju u njemu kao ni po visini koju mu Gospod dade nego u veličini duše koju mu Gospod podari na čuvanje.
U malim bocama se drži najbolji parfem tako i u malom čovjeku ima ouno vrlina.
#1, 23.11.2010 - 12:17
23.11.2010 - 12:31