Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
zjovan29 blog


Životno pitanje svakog pojedinca je nešto što taj pojedinac treba da reši na putu kojem kroz život hoda a kojeg mu Gospod rođenjem podari.
Ne zabrinjavaju me oni koji smatraju da vode promašene živote i da su gršniji od crnoga vraga... Brinu me (ne pretjerano, već onako ljudski i pomalo božanski jer bih volio skrenuti im pažnju) oni što si umisliše da je svijet predivna livada iz sna i idealno mesto za njihovu zabavu, pa se podeliše u one kojima sve ide u životu i one koji ostadoše razočarani videvši kako oni drugi žive lagodnim i bezbrižnim životima... Uz sve to, čovek u svojoj drskosti i kada ima koliko mu je potrebno stalno plače za nečim ili nekim. Stojim na trećoj strani, među onima kojima je svejedno i što ovi prvi imaju i što oni drugi nemaju... Zapravo, volio bih da nemam ništa... Netko će me čudno gledati zbog toga, ali ionako ne govorim nešto što sam sam izmislio... Jer dok imam jedan dinar u džepu ovisan sam o njemu, moram mu se klanjati i ljubiti ga da mi sutra omogući da preživim do prekosutra. Gospod je uredio tako da me oslobodi vezanosti za bilo koga, ali pare su pretvrd orah, mnogo tvrđi od strasti, ugleda, taštine i ostalog. Čovjek se pita, pa kako bih živio bez novca? A ja pitam kako se netko može zvati dobrim čovekom uopše dok i posljednji dinar ne podeli s onim kome je isto tako potrebno? Koliko se nas zapravo plaši da bi mogli ostati bez ičega, bez stana, posla a da ga se najbliži uz to odreknu? Jer koliko se više toga bojite, toliko ste više zaglibili u iluziju da bi vaš život propao. Još je gori strah od patnje koju bi neimaština mogla doneti i prezrenosti društva kome takvo dno nije omiljeno. "Dabogda imao, pa nemao", židovska je kletva. Jer mnogo je manje strašno kada nikada ništa nisi ni imao. I kakav bi mogao biti život u kojem ne moraš više biti sluga sustavu, po cenu toga da više ništa nemaš? Koliko ima takozvanih vernika koji ne veruju da bi se Bog brinuo za njih? Uostalom, jesu li oni koji nemaju ništa nužno nesretniji od onih koji se bahato razmeću novcem?







 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Milunko (62)
Ovo ti ne mogu poverovati oni sto imaju puno. Njima je i to malo.
Uvek malo, malo, malo................
#1, 24.11.2010 - 19:16
Mogu ti reći da oni samo misle da imaju. Znam dosta tih koji "imaju".
Bogatiji sam od njih.
Uživam u životu za razliku od njih.
24.11.2010 - 22:33