Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ZLATI58 blog

NEKE MOJE MISLI I OSJEČAJIDa, priroda i njene lepote, muzika, to su moje najmilije stvari za smirenje. Zato još nešto mojih osječaja i misli, koje rjetko pišem. Ali osječam da če to netko drukčije, dublje osjetiti :

Ništa ne može nadomjestiti one časove, kad osjetimo želju, da bi se sa bliskom osobom zagrlili, oslonili glavicu na rame ... setno pogledali u oči, nebo, travnate livade gdje šetaju srnad, zečevi, cvrču male životinjice (čričkovi), skaču kobilice, povija vetar travicu, vrhove grana okolnom šumicom, gdje se skrivaju fazani i mnoge druge ptice koje ne poznajem ( ali to nije bitno ), šetam kod potočiča, gdje smo se nekad igrali, kupali, pecali i mnogo prijatnih dana u mladosti provodili, a potočič negdje tako lepo žubori, da bi mogao sesti i slušati žamor njegov osobiti, te tako još više dečjih i drukčijih uspomena budi. Imam i puno ribnjaka. Tamo imam jednog na mjestu, gdje ima vrlo, vrlo rjetkih posetioca, za kojeg kažem da je samo moj i 10.000 m2 njegove čiste zelene površine, gdje se leti kupam go, ko od majke rođen, i zamasima te punim plučima ''režem'' vodicu ispod i po vodenoj površini. Ima i nešto labudova, rački in drugih manjih životinjica, koje su jedini svedok mog prisustva. Ima i puno roda, sa mladunčadima, neke i u blizini moje kuče ..... ej, sve to vidim i osjetim, kad se šetam po mojoj okolini. A za zabavu idem na feštice, da plešemo i ponekad malo zapjevamo. Idem u planine i druga lepa mesta u prirodi, gdje možeš sanjati do mile volje, slušati šumove prirode, ptica, tražiti vrganje ........... i još puno toga o čemu bi se moglo pisati. To su moje misli, snovi i osječaji.
Da se sve to može osjetiti, ostvariti, treba nešto i za sebe napraviti. Ja to radim. Pa kad bude jednom jedna slična osoba sve to sa mnom delila biče još divnije. Jer u dvoje je jednostavno ljepše. Imam puno osoba, sa kojima možemo skupa iči, to su poznanici-e, kolegi-ce, prijatelji-ce. A kad stvarno budem osjetio da bi to mogla biti osoba, sa kojom bih rado podijelio budučnost ... biče još divnije.

Eto i ja se raspisao.

Zato treba iči dalje, sve dok ne nađeš .....

Zlatko iz Gaja. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Zato treba iči dalje, sve dok ne nađeš .....
#1, 22.07.2011 - 19:45
To je sigurno ... da trebaš ustrajati ....
24.07.2011 - 13:12