Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ZLATI58 blog

Prošle godine sam rođendan provodio u klizanju na velikom barju, u mom kraju Gaju. I ove godine vuklo me opet tamo, svrbjele noge. Ali vrijeme to nije omogučavalo. Zna se, otoplilo pa .... Zato sam svoj rođendan provodio drukčije. I još po zasluzi jedne osobe, koja me tamo odvela. Svima je dobro poznavati, imati dobre, srdačne, prijatne osobe, na koje se možeš uvijek osloniti. Dobri prijatelji uvijek su dobrodošli. To znamo svi. Retkost je to, zato ih treba '' zadržati '', dobre odnose imati. Svako poznaje izreku - ruža cvate dok je zalivaš. Tako je i sa prijateljstvom. Ja uvek kažem, pišem, da sam sretan čovjek jer imam takvih osoba puno. Znam da bude tako i ostalo.

I meni je ljeto ''doletjelo'' naokolo. Došlo je vrijeme, kojeg svatko više ili manje slavi. Poslije prekrasno provedenih novogodišnjih dana, bilo je, u takvnom zimskom vremenu, plivanje u termama Zreče, pravi užitak, zadovoljstvo. To možeš prosudit po slikicama.


Kad sam došao tamo, u terme, najprije se išlo u saune. Suve, mokre, infra ( zato sam i malo rudečice na licu dobio ). Gol, golcat, kao što treba stupiti u takve prostorije. U saunama smo bili več skoro svi. Zato nije potrebno posebice opisivati kako je tamo. U ''suhima'' se znojiš laganije. Sediš i čekaš, toplije dolazi polako a onda sve više, jače. Kad več ne izdržiš, ideš van. U '' mokroj '' sauni dolazi i dolazi - oznojenost naravno, da ne bi bilo kakvog nesporazuma. Teče voda, teče uvijek više - po telu naravno. Po koži ti se slivaju potoci, koji nadilaze svugdje po telu. Ako ne bi bilo takve sparine unutra, zapazilo bi se kako ženama iz ''bradavički'' curi. A nama muškarcima, pa zna se, i iz , iz, iz jaja. Jedva, teško sam to napisao, jer sam razmišljao dal je to pristojno napisati. Uzmi u zalog kao mom '' prešernom '' karakteru ( Ne znam dal sam pravu rječenicu napisao ). Eto, sad je kaj je. Eto, curi, curi voda iz svih dijelova tela i treba je iti van. Još dobro da se ne vidimo. Izgledaš kao da neko krpu ožeo. Zato hitno pod prhu, da se malo osvežiš. Poslije ajd u bazen za plivanje. No, još nisam napisao, da voda u tim termama ima između 26 i 32 stepeni. To mora biti po volji svakoga, koji si promjene zaželi, u bazenčicima naravno.

I tako, plivamo, plivamo, razgibamo malo ručice i nogice, nešto malo vragolija, još se na rubu bazena samo sa nogama držimo, da jačamo mišiče. Malo plivanja nad površinom, malo ispod, malo stoječki na rukama, sa glavom pod vodom i nogice u vazduh. Još dobro, da nisam video ako su me kaj postrance gledali. Inače, svatko neka uživa i sprosti se po svome. Ne marim, samo da se kamo '' postrance '' ne oslonim. Koja ženska bi mogla i buniti se, he,he.

Malo sam još plivao u vanjskom bazenu, gdje te več u prelasku iz toplog na mrzlo malko '' stisne '' po telu. Onda je več bolje. Ali dragi moji, vani je bilo prekrasno. Vidiš sneg, belinu njegovu, grmičak sa snegom, otisce stopala onih koji su hodali po snegu ( brr, to nisam pokušao ). Sneg, snežna belina i još kaj fali. Pa zna se - nebo. Nebo, koje je zbog zime, snega, imalo svoje čari, u prosojnim zracima svetla koja su sjala negde vani u tami. Ni sama tmurnost samog neba, nije mogla sakriti njegovog plavkastog sijaja, osujetiti dobrog raspoloženja. I još kad udahneš duboko oštar, hladan vazduh, kad ti se čini, da se pljuča pune nekom novom energijom. Energijom uvijek nove životne radosti. Ma, treba je znati uživati, zapaziti, osetiti pravu slobodu narave i okoline.
I još posebice za one, koji su u paru došli - dobro je tebi dragu osobu zagrliti, stisnuti sebi, lagano i strastveno poljubac podeliti, kad se tjela dotaknu, kad te prođu žmarci, da ti se koža naježi ...... prestat ču, da još nekog kaj ne spopadne pa možda nekamo ideš .... pa moglo bi i to. Ako nije toga, da si u paru, onda uživaš u svom '' slobodnom duhu ''. I to je nešto jer i sam sa sobom moraš znati uživati. Tko nezna, može se naučiti. Treba samo pokušati, početi negdje i uvjek češ doči do kraja, svega onog što si zamisliš. Ako to ne uradiš, nikad nečeš znati što si propustio, kakve nove osječaje svom životu uskratio. Ja sam se učio, bio ustrajan da učim, pa se tako i to naučio. I to mi još uvjek dobro ide.

Hej, prijalo je. Nažalost urica-sat tiktaka, ništa ne kaže, bliži se oko 22. sati. Treba je iči. Iz toplog vazduha termi stupiš van, u zimsku oštrinu. Ali za jedan osmejak, prijatan izraz osječaja uživancije, može se kod grmička sa snegom obloženom, uvjek nači.

Za završetak toga dana, mog rođendana, još malo tortice sa brusnicama, u prijatnoj kavarnici. Još i čaj sa metom jako prija.

I to je to.

Eto, tako je ove godine prošao moj rođendan poslije podne i na veče. Prijepodne bio sam puno zaposlen. Odgovarao sam na SMS-ove, elektronske čestitke, čestitke osoba, koje su meni drage, znanaca-ki, kolega-ica, prijatelja-ica i osoba iz poslovnog kruga. To sam trebao več i prije i poslije tog dana.

Stvarno je dobar osječaj imati toliko osoba, koji se sjete na tebe i u ovakvim osobnim prilikama, koji te povrh svega i nekamo povedu, iskreno od srca napišu, kažu prijatne riječi sa toplinom.
Da dobiješ osječaj, da se ipak tvoja dobra djela, tvoje rječi vračaju nazad. I tako bi trebalo biti svugdje.
Što više jednostavnih, spontanijih osečaja, gdje '' priča '' srce a duša pjeva '' slatku '' pesmicu u tebi. To želim svima.

Nadam se, da če se vrijeme popraviti i da sa užitkom idem po snegu istegnuti svoje nogice, po travnatim predelima, oko jezera, mjestima koja mi donose unutarnji mir, u srcu, duši.

Pozdrav od Štajerc Zlatka, iz Gaja kod Pragerskog, mog kraja, malenoga raja.

I još neka te prati misao, da je ljubav dviju osoba promatranje i sa varnicama u očima, iz oči u oči, i isto tako - da oboje gledaju u istom smjeru.

I besplatan savjet koji ništa ne košta. Za sve one kojima to zdravlje dozvoljava. Što sam ja osetio, se tako prijatno osečao, može uspeti i tebi, ako još nije. A srčano ti želim da još bolje. SVAKOME, koji to želi i za to nešto uradi. Samo sebi, svom životu u budučnosti sami oduzimamo takve mogučnosti. A mogučnosti ima samo dvoje. DA ili NE. SAMO TVOJ je izbor šta češ izabrati ! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

dona2 (62)
zar nije predivno uzivati i svoj zivot postovati ,,.pa ima samo jedan zivot ,i treba ga cijeniti ,i gajiti
#3, 03.03.2011 - 00:26
...i uživati u njemu, nadgrađivati ga, da s ešto bolje osečaš ... tako je Dara.
10.01.2012 - 21:28
perunika (43)
#2, 14.01.2011 - 18:51
citer (49)
ko zna , zna
#1, 13.01.2011 - 20:52
Hvala Snežana, valjevačka devojko. Ustvari ... šta si tačnije mislila sa tvojim rečima .?
14.01.2011 - 09:31