Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
alishah blog

Knjiga sastojaka potrebnih za sretan život

Univerzalni recept za sreću ne postoji, ali postoje stvari koje vas mogu učiniti sretnim. To su prvenstveno vaše emocije i pozitivno razmišljanje kojim ćete obojiti svaki svoj dan. Provjerite šta vam sve treba i naoružajte se entuzijazmom, prijateljstvima, zahvalnošću i ljubavlju i bit ćete sretni baš svakog dana.

Australijski ilustrator Matthew Johnstone i njegov prijatelj James Kerr napravili su listu pozitivnih emocija koje oplemenjuju život i čine ljude sretnim, složili ih u knjigu koja obiluje ilustracijama, a želja im je pomoći ljudima da se osjećaju sretnije.

AVANTURA
Avantura je ono suprotno od gledanja televizijskog programa. Ne dopustite da vam dani prolaze u druženju s TV-om, trznite se i krenite u avanturu!

BALANS
Svaki trenutak života je balans između dvije suprotnosti: Yinga i Yanga, zla i dobra, dana i noći, a balans je pronalazak zlatne sredine između suprotnosti. Svaki trenutak vašeg života je balans između aktivnosti i odmora, ljubavi prema drugima i ljubavi prema sebi. Izvažite svoje mogućnosti!

SAOSJEĆANJE
Saosjećati znači živjeti život pun ljubavi, biti dobar prema onima kojima je to potrebno i onima koji to možda ne zaslužuju. Kako biste druge učinili sretnima, budite saosjećajni, tako ćete i vi biti sretni.

USUDITE SE
Usuditi se znači djelovati. Svako dostignuće počinje tako. Usudite se početi već danas!

ENTUZIJAZAM
Za entuzijaste, život je avantura. Dopustite mu da vas ponese, jer gdje god vas odvede, to će biti pravo mjesto!

PRIJATELJSTVO
Prijateljstvo je jeftinije i bolje od svake terapije. Hranite svoje prijateljstvo jer ako je život igra, prijatelji su najbolji saigrači.

ZAHVALNOST
Kada ste zahvalni, zahvalnost vam se i vraća, zato budite zahvalni za ono što imate i imat ćete sve što vam je potrebno.

NADA
Jedna stvar u životu je sigurno, sve što vam se dešava će proći. Bez obzira u kakvoj ste situaciji, ona će se promijeniti. Nada uvijek pomaže, ona je poput konopa koji vas može izvući iz ponora.

MAŠTA
Zamislite šta bi mogli učiniti i onda to i učinite!

RADOST
Radost se nalazi u vama, a ne u stvarima koje vas okružuju.

ZNANJE
Znanje je važno, ali je još važnije da ga prenesete drugima!

LJUBAV
Tokom života gubite snagu, mladost, uticaj, sjećanje, pa i kontrolu nad životom. Na kraju sve što imate je ljubav koju ste dali i primili. Ipak, ne dijelite ljubav samo s jednom osobom, pružite je svima.

MEDITACIJA
Meditacija je lijek. Stanite i uzmite trenutak samo za sebe, sjedite u miru i tišini i ispraznite svoje misli. Naučite slušati i veoma brzo ćete dobiti odgovor.

ŽIVITE SADA
Život prolazi, trenutak koji ste propustili se više neće vratiti. Kako biste zaista uživali u životu, uživajte u svakom njegovom trenutku.

OPTIMIZAM
Optimizam traži najbolje u svakoj situaciji, a donijet će vam uspjeh, prijateljstvo, zdravlje, bogatstvo, smijeh i ljubav.

STRAST
Strast čini mogućim sve što poželite. Zapitajte se šta želite od života i krenite u tom smjeru. Trik je u tome da razmišljate veliko i malim koracima krenete prema svojoj sreći.

TIŠINA.

OPRAŠTANJE
Ne možete promijeniti prošlost, ali možete uticati na budućnost. Oprostite sebi i onda oprostite drugima. Svi prave greške, bitno ih je priznati i zatražiti oprost.

OSMIJEH
Dan započnite osmijehom i završite osmijehom. Smijte se sebi, prolaznicima i životu. Veoma brzo će se i život nasmiješiti vama.

POVJERENJE
Povjerenje je temelj ljubavi, veze, braka, prijateljstva...

POLJUBAC
Ne zaboravite se ljubiti. Poljubac je znak ljubavi, nježnosti i želje. Može reći stvari koje se sami nikada nećete usuditi izreći!

VI

Budite vjerni sebi i svojim snovima. Budite iskreni i sretni. Budite vi.

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Dunka (33)
Ovo ti je odlično. Gdje si sve ovo pronašao?
#2, 18.01.2011 - 14:30
svakako poucno evo link.....ove slicice treba polijepiti po stanu i ovo citati na dnevnoj bazi ;))
18.01.2011 - 16:32
Tacno!!!!
#1, 18.01.2011 - 13:37