Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
GaMBiNo blog

Ovo su mali saveti koji će vam pomoći da povratite izgubljenu energiju, da se opet u ovoj žurnoj svakodnevici vratite sebi te mogućnost da se u svakom trenutku svog života prisetite KO STE !?

***

1. Tibetanac - pojačava telesnu i duhovnu pokretljivost i stabilizira vaše psihičko stanje.

1.JPGStanite uspravno. Lagano savijte kolena. Ruke raširite postrance. Oči najpre usmerite na jednu tačku. Okrećite se lagano u smeru kazaljke na satu (sleva na desno) na mestu (pet puta). S obzirom da će vam se malo zavrteti u glavi, pomoć orijentacije pružit će vam točka koju ste na početku fiksirali i na njoj ćete na kraju zaustaviti pogled. Zaustavite se, dlanove položite na prsa i usmerite pogled na palce na rukama.

Afirmacije*:

- Dišem duboko, mirno i opušteno, Ja sam lakoća, svetlost, ljubav i smeh. Uvek se svesno krećem.

Svaki dah daje mi novu energiju. Ja sam blistava sila života. U svakom trenutku stvaralac sam svojega života.

- Moj razum i moje srce u ravnoteži su. Moja energija teče slobodno i otvoreno. Osećam svoje telo kao skladnu celinu.

- Puštam da me se diše. Moje telo postaje sve laganije i laganije. Disanjem povezujem telo, duh i dušu.

- Dopuštam svojem disanju da nađe vlastiti ritam. Odvajam se od svega negativnog. Imam poverenje u mudrost svojega tela.

Moji pokreti slede moje disanje. Prepuštam se tečenju života. Uvek sam u pravo vreme na pravom mestu i uspešno činim upravo ono što treba.

[ * Afirmacije su svesne misli koje ciljaju na pozitivno, inspirativno i oslobađajuće delovanje. Njima upravljate određenom energijom. Drugim rečima, rasterećujete svoju podsvest i mogući negativni obrazac razmišljanja. Zato uz svaku vežbu odaberite one afirmacije koje odgovaraju vašoj sadašnjoj situaciji ili potrebama, ili primenite ove već predložene afirmacije.]

***

2. Tibetanac - vas vraća u vaše središte, jača trbušne mišiće i poboljšava imunitet.

2.JPGOpružite se leđima na pod, ispružite ruke niz telo skupljenih prstiju. Dišite smireno i duboko. Pri udahu privucite glavu i savijena kolena prema stomaku, leđa pri tom ostaju priljubljena uz tlo. Pri drugom udisaju obe se noge vodoravno podižu u vazduh. Nekoliko udisaja ostanite u ovoj poziciji. Pri izdisaju polagano spustite nazad glavu i noge na pod.

Afirmacije:

***

3. Tibetanac - širi grudni koš i pomaže pri jasnijem sagledavanju životnih ciljeva.

3.JPGUspravnog tela (ne pogrbljenih leđa) i uspravno postavljenih nožnih prstiju kleknite. Bradu spustite na prsa. Zaklopite oči i osluškujte nekoliko udaha (3-4). Pri udisaju rukama kružnim pokretom pređite preko glave i stavite ih na bokove. Opuštenih ramena nagnite se lagano pozadi. Glavu polako spustite pozadi na leđa, opustite vilicu, usta lagano otvorite, nekoliko puta udahnite. Za postizanje ravnoteže, zauzmite položaj embriona; zadnjicu naslonite na pete, a čelo na pod.

Afirmacije:

***

4. Tibetanac - izravnava vrat, jača kičmu, aktivira varenje i pleksus solaris.

4.JPGSednite ispruženih nogu. Rukama se poduprite u ravnini sa zadnjicom, tako da vrat ostane prav. Privucite noge i postavite stopala u širini bokova, paralelno jedno uz drugo. Sa sledećim udisajem podignite zadnjicu. Potom se podignite u most. Glavu polako spustite unazad. Donju vilicu olabavite. Ostanite nekoliko udisaja u ovom položaju. Bez zaustavljanja daha, nakratko zategnite svaki mišić na telu. Pri izdisaju vratite se u prvobitni sedeći položaj i opustite se. Za postizanje ravnoteže, gornji deo tela presavijte preko nogu.

Afirmacije:

***

5. Tibetanac - će vam pročistiti um i oterati loše raspoloženje.

5.JPGLegnite stomakom na tlo, ruke postavite u visini grudi, čelo dotiče pod. Oduprite se nožnim prstima o pod i pri udisaju podignite na ispruženim rukama gornji deo tela. Glavu polako zabacite na potiljak i uz nekoliko smirenih uzdisaja ostanite u ovoj poziciji kobre. Kod sledećeg udisaja iz sredine tela zauzmite obrnutu V-poziciju. Pete spustite na tlo, a bradu povucite na grudi. Kratko zadržite dah, te se preko kobra-pozicije vratite u ležeći položaj. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

:)))
#4, 18.05.2011 - 16:09
:)
#3, 13.02.2011 - 01:04
moguce

da jedan duzi period radim manje ponavljanja, pa ok, ima logike
#2, 12.02.2011 - 23:23
sve je ovo ok....znaci ok....sve sam procitao ...i knjigu onog generala i tako......medjutim meni i mnogima je lose kad rade vezbe nekolko dsana za redom. E sad....neki kazu da je to faza blabla ...da ce da prodje, ali bas je lose ...muka, vrtoglacvica, opsta slabost i ost. I zato radim nekoliko dana po 15, pa pauziram, ali tu nema efekta. Bas me interesuje necije slicno iskustvo, da li je prevaziso ove probleme i kako...pozzz
#1, 12.02.2011 - 23:13
A drzali ste se uputstva koje je prilozeno u njizi?
Pocheli sa 3 ponavljanja devno i svake nedelje povecavali za 2?
U sluchaju da su ti problemi pocheli da se javljaju nakon nekoliko nedelja, postoji verovatnoca da ipak niste dovoljno pripremili telo za povecanje broja ponavljaja... Ako osecate da organizam nije dovoljno "jak" da predje sa jednog nivoa na drugi, bolje je da se vishe nedelja zadrzite na broju ponavljanja koji vam odgovara - sve dok telo ne ojacha.
12.02.2011 - 23:21