Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ZLATI58 blog

PLEŽUHARSTVO-TAKMIČENJE

To ti je takmičenje u ''starom stilu''. Starije generacije tako su se vozile več prije više od stotinu godina. Samo na jednom dasci-dili, sasvim nisko sedeči, sa ispruženim nogama napred, lovuili ravnotežu i vozili po strminama da se sneg prašio za njima.

Svake godine takmičenje je u Mariboru, na Snežnom stadionu ispod hriba,planine Pohorja, u Sloveniji naravno. Ove godine bilo je na državnoj ravni, zato je bilo dosta takmičara. Trajalo je 5 sati.

Bilo je sunčano vreme, jako lepo za ovaj zimski period, dobra družba, smeha i zabave ... doživljaj koji lako ne zaboravljaš.

Takmičari s ''pležuhima'' morali su zbog visokih temperatura u plusu ( +4) (sneg nije bio smrznut), jako da love ravnotežu i balansiraju oko vratnica (kao kod skijaškog takmičenja), kada su se spuštali niz strminu. iskušeniji i sa malo sreče ... naravno pobedili su. Lako ja to napišem, ali njima nije bilo nimalo lako. Smeha in problema dosta. Padali po strmini da se sve prašilo, opet dignuli i nastavljali do kraja. Nijedan nije odustao.

Bio je i glasbeni program. Pevao je 6 PACK ČUKUR (možda ga ko poznaje) u raperskom stilu .... i još dosta više.

Šetnja u polusatnoj pauzi dobro je došla. Od dole pa malo iznad početka takmičenja baš je dobro došlo, da smo si pretegnuli noge i ... imali lep panoramski razgled, kao što možeš videti na slikicama, koje sam stavio gore za ocenjivanje. A u album sam stavio skupinu ''starijih pležuhara''.

Nos i lice crveno od kasnije hladnoče nije moglo poremetiti lep doživljaj i utisci če još dugo biti lepi.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

ZLATI58 (60)
Mnogi bi se mogli iznenaditi koliko više mogu da pokušaju ...
#3, 23.11.2011 - 10:47
pcelar (62)
BRAVO! dosta pamtimo,a i znamo,pozzzz darko
#2, 17.03.2011 - 16:20
dona2 (62)
svaka je muka ,kratka ,ali lijepe uspomene od ovoga ostaju ,
#1, 03.03.2011 - 00:16
Uspomene, uspomene ..da lepe su uvek dobrodošle ...
23.11.2011 - 10:46