Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
LuCkAsTa86 blog

Da li si istraživač, pregovarač, graditelj...

Iako je prava ljubav kombinacija ličnosti, okolnosti, trenutka i mnogih drugih faktora, antropolog dr Helen Fišer, koja je proučavala 30.000 ljudi, došla je do zaključka da nivo određenih hormona utiče na naš izbor partnera.

110225-kosi

Posle 30 godina istraživanja na čak 30.000 ljudi, antropolog dr Helen Fišer je došla do zaključka da je privlačnost usko povezana s odnosom određenih hormona u tijelu koji određuju kom tipu osobe pripadamo i kako se slažemo s nekim drugim tipom.

Fišerova kaže da je bitan odnos hormona i hemikalija koje proizvodi mozak, a koje nas dijele u četiri osnovne grupe ličnosti. Tako, s obzirom na nivo dopamina, serotonina, estrogena i testosterona, postoje "istraživači", "graditelji", "upravitelji" i "pregovarači", piše "Press".

Pregovarači

Žele da znaju kako im se osećaju prijatelji. Imaju bujnu maštu i empatični su. Sve proživljavaju intenzivno. Vrlo lako mogu da promene mišljenje. Slede svoje srce kad treba donositi odluke.

Dobre strane: Intuitivni su i vole ljude i da budu voljeni. Oni su diplomate i obazrivi su.

Loše osobine: Skloni su depresiji.

Savet kako da se ponašaju u vezi: Ako ste zainteresovani za istraživača, nemojte padati na njegov šarm dok niste sigurni da stvarno želi vezu. Znajte da graditelj ne postavlja pitanja da bi vas kritikovao. Ako ste s upraviteljem, pređite na stvar bez okolišanja. Ako ste s drugim pregovaračem u vezi, probajte da izbegnete beskonačne rasprave i analize veze.

Istraživači

Vole nepredvidive situacije. Dosadno im je kad se ponavljaju određene radnje. Imaju široke interese. Optimističniji su nego većina ljudi. Kreativni su. Uvek ih zanimaju nove stvari. Preuzimaju rizike.

Dobre strane: Istraživači su fleksibilni i darežljivi kad su novac, vreme i ideje u pitanju. Ne boje se da preuzimaju rizike da bi iskusili nove pustolovine.

Loše osobine: Njihova želja za pustolovinom često ne može da ih drži na jednom mestu, mogu da budu impulsivni i skloniji su razvodu braka.

Savet kako da se ponašaju u vezi: Da biste se zbližili s pregovaračem, koristite svoju kreativnost. Buditi strpljivi s graditeljem. Ignorišite takmičarske komentare upravitelja, a ako ste u vezi s drugim istraživačem, uživajte u ludoj zabavi.

Graditelji

Vole čvrsta pravila. Poštuju autoritet. Ispituju sve opcije pre nego donesu odluku. Vole, a planiraju unapred. Oprezni su. Poštuju tradiciju.

Dobre strane: Oni su lojalni i odgovorni i imaju određena moralna načela.

Loše osobine: Smatraju da znaju pravi način kako da rešavaju stvari i mogu da budu prilično tvrdoglavi.

Savet kako da se ponašaju u vezi: Ako ste u vezi s istraživačem, suzdržite se od propitivanja. Ignorišite tendenciju upravitelja da donose brze odluke. Pričajte o sebi s pregovaračem. Ako ste s drugim graditeljem u vezi, on će znati da ceni to što ste.

Upravitelji

Uživaju u takmičarskoj konverzaciji. Analitični su i logični. Probleme rešavaju bez uključivanja emocija. Nemaju problem u donošenju odluka.

Dobre osobine: Odlučni su i nezavisni. U partneru traže pamet i inteligenciju

Loše osobine: Nisu baš društveni, a mogu da budu i emocionalno zatvoreni. Ponekad su bezobzirni.

Savet kako da se ponašaju u vezi: Uživajte u otkrivanju novog s istraživačem. Neka pregovarač ispita sve strane za dalju raspravu. Neka graditelj postavlja pitanja. Ako ste s drugim upraviteljem, nemojte da zanemarite ljubav.

Najčešće kombinacije

- Istraživači uglavnom biraju istraživače za životne partnere, a najmanje su skloni upravljačima.

- Graditelji su najmanje skloni pregovaračima, a najsličniji su im drugi graditelji i obično biraju ljude sa sličnim osobinama.

- Upravitelji najradije biraju pregovarače i s njima se najbolje slažu i obrnuto.

- Ženski pregovarači najčešće će se odlučiti za osobu koja voli izazove i spada u istraživače. 
Interesantno
pozitivni glasovi: 10  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

vld (42)
.
#4, 04.03.2011 - 11:09
Bauk84 (32)
.......................pozdrav
#3, 03.03.2011 - 23:59
edmondd (39)
:) Nadjoh se u pregovaracu i istrazivacu.......:))))
#2, 03.03.2011 - 22:45
Просто је невероватно докле све досеже људска залудност и глупост :)
Анализа убија љубав, зато је наука тако хладна ;)
Поздрав.
#1, 03.03.2011 - 22:01