Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
unans67 blog

99000 KCAL (5) - ODA GREJPFRUTU

Dugo nisam pisala blog o dijeti...

Zato što sam dugo "tapkala u mestu". Prvo sam uspela da stignem do 60 kg, pa čak i malo ispod i da zakopčam "501" farmerice kako-tako, a onda sam dobila napad gladi i počela da jedem. Nisam više mogla da izdržim dan na voću nikako. Počela sam da jedem više na poslu, jela sam pogačice, burek, svašta kalorično... Ne, naravno, svaki dan. Kontrolisala sam se da se ne ugojim, ali o nekom spuštanju kilaže dugo nije moglo biti govora...

Uglavnom, dugo sam stajala na 61,5 kg. Sigurno tri-četiri meseca. Prestala sam i da se penjem stepenicama, postala sam ponovo spora i lenja, nije slutilo na dobro. Dijeta mi je stajala u mestu. Tešila sam se time da se nisam ugojila.

A onda je, naravno, i to došlo.

Došla je Nova godina.

Sad mislite: "Naravno, Nova godina, prasetina, ruska salata, razni krkanluci...".

Nije uopšte bilo tako. Znajući sebe, nisam napravila za Novu godinu ništa preterano lepo. Imala sam devet dana slobodno, na poslu smo imali nešto kao kolektivni godišnji odmor, dete mi je bilo u Bečeju kod babe i dede. Nisam želela da ga dovodim da se "smara" sa mnom, kad znam da tamo ima dva druga sa kojima može da provede po ceo dan.

I tako sam devet dana provela u krevetu u dubokoj depresiji. Ne znam da li sam uopšte izašla iz kuće za sve te dane. A bilo je čak nekoliko lepih, sunčanih i ne mnogo hladnih. Ali ja sam bila potpuno bezvoljna i apatična. Da je dete bilo tu, bilo bi drugačije, ali želela sam da mu bude lepo. Svakom je lepše sa svojim društvom, zar ne?

I tako sam devet dana ležala, spavajući skoro po cele dane i noći.

Ipak, redovno sam ustajala da jedem. Praznila sam zamrzivač koji mi je krcat, jela lisnato testo, kuvala špagete. Jela, generalno, kalorično, a trošila nisam skoro ništa jer sam se izležavala. Odvratan osećaj, verujte mi...

Tada sam se, naravno, ugojila.

Kada sam na displeju vage ugledala da opet imam 62,5 kg i shvatila da me to vraća nekoliko meseci unazad, bila sam besna kao ris. Prvenstveno na sebe.

Posle toga sam okrenula drugi list.

Prvo što sam uradila je: počela sam da jedem grejpfrut.

Znam da će mnogi reći: Bljak! I ja sama sam o njemu dugo tako mislila. Ali čudotvoran je za topljenje masnoće. Jedem ga svakodnevno po dva-tri komada i, uz dijetu koja nije ograničavajuća, ali se bazira uglavnom na voću i povrću, sada imam 59 kg, sa tendencijom da idem još dole.

Šetam, trčkaram, sankam se, klizam... radim sve čega se setim od fizičke aktivnosti.

Ovog puta će upaliti! 
Interesantno
pozitivni glasovi: 4  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Samo napred.Volja je cudo
#2, 14.03.2011 - 21:16
vld (44)
.
#1, 14.03.2011 - 17:20