Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
ZLATI58 blog

Danas je prvi prolječni dan. Malo hladan ali ipak prolječni. Kod nas imamo i ''Dan materinstva-majčinstva''. I verujem da če ga mnoge majke ''osetiti''. I tako bi trebalo da bude ovek, prisutno kroz celu godinu.

Sinoč sam bio na 9.koncertu ''Za dušo i srce',' u Gorišnici, jednom kraju kraj grada Ptuj u Sloveniji. Trajao je 3,5 sati. Pevači iz Slovenije i Hrvatske pevali su nove i starije pesme. Moja generacija, sada i mladja generacija, radi slušaju ''stare'' pesme. A mlade osobe je lepo gledati kada plešu, pevaju i stvarno uživaju u tome. Da o nas ''Oldtimerih'', kao što nam mladina nekada govori, ne pričam. Pesme su te povele u sečanja na ''stare'' dane, trenutke kada smo živeli sasvim drukčije. Više jednostavno, srčanije, otvoreno .. i znali dobro, bolje uživati. Nažalost danas nije tako. Ali pustimo sada to.

Koncert je bio prekrasan.

Sve nas ponekada preplave osečaji nostalgije, želja, očekivanja ,,, Ako čuješ još i glasbu koja te dirne u dušu, srce .. te trenutke je teško opisati. Da neču previše''razgaliti'' moje osečaje i tebi oduzimati previše vremena, predlažem da slušaš dvije pesme koje su mi se na koncertu svidjele.

Ko ima osobu koja mu je ''dobar'' životni saputnik, ima prednosti pred onima koji te osobe nemaju, još nemaju.

Pesma Duško Lokina-Dođi, srce te treba, bez tebe radosti nema ....pesma je sa dosta nežnih želja za ispunjenjem onog deliča srca kojeg svatko treba, želi ...ispuniti, imati ispunjenog. To svi želimo. Da bi imali osobu, s kojom bismo stupali vedrije u budučnost života našega. I kada takvu osobu imaš, nadješ, možete srcem i dušom pevati zajedno pesmu Džo Maračič Makija-Srce moje i tvoje, u ljubavi stoje, i ničeg se ne boje ... ili bilo koju drugu u tom smislu. I uživati u zajedničkim radostima.

Bitno je to, da kada nešto želiš, očekuješ .. u stvaranju neke nove veze, uradi to srcem, dušom, otvoreno, bez ograničenja zbog lošeg iskustva u prošlosti. Iskreno.


Pozdravlja te Štajerc Zlatko iz Gaja kod Pragerskog, moga kraja, malenog raja u Sloveniji. I neka te prati misao, da je ljubav dviju osoba gledanje i s varnicama u očima, iz oči u oči, kao i to da oboje gledanju i istom pravcu.

Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 3  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

citer (48)
slovenac pečen si , samo jos pravoj da padneš u krilo vidim ti si već omrsio brke u proleću na časeći ni časa veliki pozz iz Valjeva
#2, 21.03.2011 - 16:12
Ja u slobodi, ti u braku ... pečeni smo oboje. Ja u lutanju, provodima, druženjima s meni dragim osobama, ti s klincima, mužem, majkom, radnički i malo u društvu.

U svakom slučaju uvek ''padneš''. Da li to na bolje ili lošije, to se još nezna. Znaš onu - kada je dobro, još je kasno tako došlo, moglo je i prije. Da je loše - još uvek je prerano bilo, bolje da sam sačekao. Tako ti je to u životu Snježana. Skoro nikada dovoljno dobro.
22.03.2011 - 08:50
neancy (58)
Pa divna najava proleca,pozdrav
#1, 21.03.2011 - 16:04
Hvala prijateljice. Uživaj i ti u njemu svim čulima.
22.03.2011 - 08:51