Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Budim se (Nastavak teksta Ljubavna pisma)

Ustajem još uvek pospan, još uvek nenaviknut na ovaj stan, na ovu prostoriju, i na nameštaj koji se ovde nalazi, ustajem i spremam sebi kafu nadajući se da će me ona probuditi, da će me ona povratiti u stvarnost, da će me ona odvojiti od snova, od sna koji i sada sanjam, koji kao da još uvek se nalazu tu negde na ivici moje svesti i koji mi ne da da i dalje poverujem da sam ustao, a i ne želim to, ne želim da odem iz sna koji me u isto vreme tera da se smejem, da budem radostan i da budem tužan. Ne želim da se probudim iz sna iz kog je ona, ne želim da prestanem da je gledam, da joj se smejem i da čujem kako ona priča, ali i ne želim da budem tu, jer znam da će vrlo brzo svemu doći kraj, da će se vrlo brzo sve to završiti, i da ću opet biti sam, sam u svom krevetu, u svom stanu, u svom životu.

Gledam okolo i imam osećaj kao da mi nešto fali, kao da sam nešto zaboravio. Setim se i ustajem. Odlazim do vrata da ih uzmem i pročitam šta novo ima ovih dana, da vidim šta se dešava u svetu i životima drugih ljudi jer sam svoj trenutno izgubio. Nekada sam imao svrhu, služio sam svojoj zemlji, ali sada kada je sve to gotovo, i kada sam se vratio i shvatio da nemam nikoga da me dočeka, da sam nekad nekog imao ali taj neko je odustao, i umorio se od čekanja shvatam da više nemam svrhu, ali se i ne trudim da je nađem.

Odlazim do vrata i tamo me ne čekaju samo novine, ne čekaju me samo računi, tamo se nalazi i neka kutija. Saginjem se da je dohvatim, i shvatam da nije teška kao što sam mislio. Odlazim do stola i otvaram je zaboravljajući na novine, zaboravljajući na sve. Gledam i ne mogu da verujem u ono što vidim. Gledam i ne smem ni da trepnem, ne smem ni da se pomerim, jer se plašim da ne uništim ono što upravo vidim, plašim se da ako je ovo san ne ustanem, plašim se da ne učinim nešto što bi izbrisalo ovo ispred mene.

Vadim jedno po jedno i ne mogu da verujem u ono što vidim, gledam u ono šta pet godina nisam video, što pet godina nije stizalo, što je pet godina bilo izgubljeno. Gledam u pisma i jedno po jedno otvaram, ali sa tolikom pažnjom trudeći se da ne pocepam previše, da ne pocepam možda nešto što je tako bitno.

Jedno po jedno iščitavam, polako slovo po slovo i primećujem da su neka izmrljana kao da su pisana dok je plakala, da je pisala puna suza i boli, kao da je bila zbog nečega tužna, sedim i čitam i srce mi poskače na svaku njenu reč ljubavi, na svaki njen sakriveni osmeh iza tih rečenica. I ponovo se budim, ali ne iz sna, budim se, ustajem iz ove moje melonholičnosti, iz ovih nedelja provedenih u ritualima. Ustajem i uzimam jedno od svih tih pisama rasutih po stolu, uzimam jedno, ali mi nije ni potrebno, jer adresu već znam jer sam je zapamtio, još pre pet godina. Znao sam svako njeno slovo.

Znao sam jer sam već pet godina čekao i svako pismo gledao tražeći je, ali nije je bilo. Nisam ni morao da ga ponesem ali jesam, jesam jer treba dug put da prođem, a ovo će mi pokazivati da taj put ovog puta nije uzaludan, da ovog puta stanica neće biti prazna, da ovog puta, neće biti hladna, siva i bezlična . Tamo ćeovog puta biti i svetla i boja, ovog puta tamo će biti ona.

14.11.2010. MG 
Interesantno
pozitivni glasovi: 1  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: