Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Acahari blog
Ime mu je bilo Fleming, bio je siromašan škotski seljak. Jednog dana, dok je crnčio za preživljavanje porodice, čuo je iz obližnje močvare povik u pomoć. Odbacio je alat i požurio u močvaru. Tamo je, zaglibljen do pojasa u crnom blatu, prestrašeni dečak vikao i borio se, da bi se izvukao iz močvare. Seljak Fleming spasao je dečaka sigurne smrti. Sledećeg dana u seljakovo se dvorište dovezla bogata kočija. Elegantno obučeni plemić izišao je iz kočije i predstavio se kao otac dečaka, kog je seljak spasao. "Želim da Vam platim" , rekao je plemić. 'Spasli ste život mome sinu!' "'Ne , ne mogu primiti novac za to što sam uradio", rekao je škotski seljak i odbio ponudu. Tada je naišao seljakov sin.!"'Da li je to Vaš sin?" - upitao je plemić. "Da!' - ponosno je odgovorio seljak. "'Napravimo dogovor" - predložio je plemić - Dozvolite mi, da mu osiguram obrazovanje, kakvo ima i moj sin. Ako je momak imalo sličan ocu, bez sumnje će stasati u čoveka na koga ćemo obojica biti ponosni".

Tako je i bilo. Sin seljaka Fleminga pohađao je najbolje škole i za čas je završio bolničku medicinsku školu sv. Marije u Londonu i postao je poznat u celom svetu kao Sir Alexander Fleming, pronalazač penicilina. Nakon više godina plemićev sin, koji je bio spasen iz močvare, razboleo se od upale pluća. I šta ga je tada spaslo ? - Penicilin ! A kako se zvao plemić? - Lord Randolph Churchill. A ime njegovog sina? - Sir Winston Churchill.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

lena65 (51)
pozdrav
#1, 05.04.2011 - 21:32