Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
TAJA85 blog

Savršeno jasna želja dovući će u vaš život baš ono što vam treba!

Prilično je zabavno ostvarivati nemoguće, svojevremenoje rekao Walt Disney, čovek čija nepresušna mašta nije prezala pred krutim pravilima “ozbiljnoga sveta odraslih”. Čvrsto verujući u misao: “Što možeš sanjati, to možeš i učiniti”, Disney je vlastitu misaonu igru i živio izgradivši čudesan svet mašte u kojem i danas caruje večno detinjstvo. Da je, uporno sledeći svoju viziju, bio potpuno u pravu, slažu se i suvremeni treneri umeća življenja. Oni tvrde kako se snovi itekako mogu ostvariti, no prvo treba preusmeriti tok misli.

Umesto da se fokusirate na ono što trebate da učinite, savetuju, koncentrišite se na osobine koje će u vaš život privući ono o čemu intenzivno maštate. Postoji li cilj kojem stremite, zapišite ga sa svim pojedinostima koji vam padnu na um. Svakoga dana čitajte popis i dopunjavajte ga. Usredotočite se na pojedinosti i vizualizujte ih.

Savršena jasnoća onoga što želite odskočna je daska koja misli odašilje daleko od nesigurnosti i strahova te ih pretvara u realne slike čije je ostvarenje nadohvat ruke. Nakon što jasno definišete iskustvo koje želite, budite otvoreni prema mogućnostima koje mogu nastati. Umesto na cilj, usredotočite se na ono što se krije iza njega i zapitajte se zašto želite baš to. No kako bi se pokrenuo tok ostvarenja želja, fokus ne sme biti krut i fiksiran nego mek i fluidan, ističu stručnjaci. Jedino tako će se prilagođavati okolnostima.

Sreća će se sama dokotrljati

Jasne, sigurne i ispravno odaslane misli glavno su oruđe za ostvarenje snova, tvrde treneri umeća življenja. No krut i neprilagodljiv način razmišljanja katkad donosi sasvim drugačije rezultate. Stoga je, napominju, najvažnije “opustiti” stege fokusa te ga učiniti prilagodljivim svim životnim uslovima i situacijama. Za ostvarenje snova, uz fokus, potrebna je i sreća. Prihvatite li da je zaslužujete, stvari će se u pravome smeru “zakotrljati” same od sebe, objašnjavaju.

I “čuda” su realan dio života

Uvek očekujte najbolje. Intenzivno razmišljajte o onome čemu stremite te verujte da ćete to postići jednostavno isasvim prirodno. Energija žustro sledi fokus pažnje, napominju stručnjaci. Usredsredite li se na stvaranje, a vaše misli “klecaju” pred neuspehom, upravo ćete njega i privući. Stoga je najpreporučljivije slediti izreku: “Očekujem čudo”. Uz samouverenost te siguran i pozitivan stav, i “čuda” su neretko sasvim realan deo života.

Zahvalnost vodi ka cilju

Podsvesna negativna energija lako blokira racionalne odluke i akcije. Kočnice pozitivnih razmišljanja često su sasvim neracionalne. Osvestite li ih, brzo će ispariti i osloboditi um. Budite iskreni prema sebi. Zapitajte se: “Kako ću privući ono što zaista želim?” Odgovor je: “Izbacite sva nepotrebna razmišljanja koja vas blokiraju”. I najvažnije, budite zahvalni na svemu što dobijete. Zahvalnost je jedna od glavnih karika teorije privlačenja onoga što zaslužujete. Počnete li gledati okolnosti pozitivnije, i one će postati bolje.


Tagovi:

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 6  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

extra
#4, 24.08.2011 - 11:20
lidija14 (51)
odlicno...moc podsestvi...
#3, 16.04.2011 - 21:26
Moc podsvesti je mocna stvar! :d
17.04.2011 - 14:19
jako lepo rečeno. zadivljen sam
#2, 16.04.2011 - 18:33
Hvala! :)
17.04.2011 - 14:19
vld (42)
.
#1, 16.04.2011 - 18:12
Благодарение другар од Македонија! :*
17.04.2011 - 14:22