Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
Cipsika blog

Neverovatno je koliko nam je nekada mnogo teško da kažemo kako se osećamo. Bilo da je to zbog toga što ne verujemo osobi kojoj se obraćamo, bilo da je to zbog našeg ponosa, bilo da je to zato što možda ni mi sami ne znamo da se baš tako osećamo.

Krugovi nastavljaju da se vrte. Ringišpil ne staje. Okreće se sve dok neko ne uhvati lutkicu koja je obešena pored. Nekome su ruke duge i ta lutkica mu je lako dostupna. Nekima nisu pa ne mogu ni da pomisle da je dohvate, pa zato lako odustaju, a nekima pak onim snalažljivima sa malim rukama to nije problem. Oni zajedno sa svojom drugaricom ili drugom sklapaju plan koji ih vodi do pobede. Na kraju tog kruga neko će ostati praznih ruku poražen, neko će sići uzdignute glave jer je dao sve od sebe, dok će neko nositi nagradu sa ponosom.

Sve to posmatra deka sa klupe blizu, kroz svoje naočare posmatra sva ta lica koja se smenjuju iz kruga u krug. Neka sa strahom u očima, da li zbog visine ili zbog moguće prve vožnje. Neka sa ushićenjem i onom detinjom srećom, ali svaka su usmerena ka jednom cilju da uhvate tu igračku. Tu nagradu koja donosi još jedan besplatan krug.

Lica mlada, stara, izborana ili ona manje pune prazne ljuljaške i očekuju polazak. Neko osmatra publiku tražeći porodicu ili voljenu osobu, nekog dragog. Neko se okreće ka drugoj ljuljašci da bi rekao joše nešto što je zaboravio. Neko gleda u telefon dopisujući se sa ko zna kim sa onim smeškom koji govori da je nešto lepo stiglo. Neko gleda u svoja stopala nestrpljivo iščekujući polazak, dok neko čak gleda u zvezdano nebo nad njim. On ih sve posmatra sa svog mesta na klupici sa nadom i sa iščekivanjem da će mu neko uzvratiti pogled. Da će mu se neko nasmešiti ili udostojiti ga barem pogleda. Najviše od svega se nada daće u tom pogledu pronaći ono što je izgubio pre mnogo vremena. Da će pronaći te oči njemu tako znane u sećanju, ali dugo neviđene u stvarnosti. Nada se da možda iza sledećeg okreta, da se iza sledećeg kruga krije baš ona, da će se pojaviti kao i tog dana, samo iz jednog okreta ringišpila. Nada se da će opet osetiti isto ono što i onda. Onaj šok, onu pripadnost i onu sigurnost.

Ringišpil se polako zaustavlja, a sa njim još jedna starčeva nada se gasi. Baca pogled na sat i vidi da je prošlo deset. Ustaje sa svoje klupice i uzima svoj šešir misleći u sebi ''Moja dama nikada sebi ne bi dozvolila da ostane ovako kasno napolju.''. Sa tim mislima odlazi kući gde će čekati sledeći dan sa puno nadeda je to baš taj kada će konačno na jednoj od ljuljaški pronaći ono što tako dugo očekuje. Nagradu mnogo vredniju od još jednog besplatnog kruga, malo ljubavi...

21.04.2011. MG 
Interesantno
pozitivni glasovi: 11  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar: