Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
cat25 blog

Veza na daljinu,da ili ne?

Možemo li imati kvalitetnu vezu bez obzira što nas dijeli međusobna udaljenost? Jesmo li uopće spremi prihvatiti takav „izazov“? Na ova pitanja ne postoji jedinstveni odgovor.


Veza dvoje ljudi se temelji na emocijama i mnogo puta smo u situaciji kad srce govori jedno a mozak drugo. Mnogo puta možda i nismo postupili najbolje i najracionalnije, ali učinili smo to iz ljubavi. Prihvatiti vezu na daljinu jest iskušenje – svojevrsni test ljubavi.

Kod ovakvih veza važno je imati cilj. Veza na daljinu ne mora zauvijek ostati takva. Ako je udaljenost privremena tada se svakako morate fokusirati na činjenicu da ćete nakon određenog vremena opet biti i fizički zajedno. Nikad se ne sputavajte i sve mogućnosti držite otvorenima. Radujte se onim povremenim susretima nabijenim emocijama i vremenu koje tada intenzivno provodite zajedno. Komunikacija je najvažniji dio svake veze, bila veza prijateljska ili ljubavna. Danas više ne morate danima nestrpljivo čekati pismo partnera. Tehnologija vam je omogućila druženje sa partnerom u realnom vremenu.
Ako doista nekog volite, uzajamna ljubav vam daje dodatnu snagu i motiviranost za savladavanje prepreka. Doista sve ovisi o vašoj emocionalnoj povezanosti.
Fizička bliskost vam ne garantira i emocionalnu bliskost. Mnogi parovi fizički provode vrijeme zajedno, a u mislima su miljama odvojeni. Mnogo zajedničkog vremena ili suživot sa partnerom vam ne garantira i kvalitetnu vezu. Povjerenje je ključ svega, jer budimo realni – ako vas netko želi varati, varati će vas i ako živite zajedno.
Ljubav nije uvjetovana materijalnim okolnostima, barem ne ona prava. Možda zbog životnih okolnosti i nećete moći biti zajedno, ali ljubav i emocije ne mogu samo tako nestati.

Uvijek će biti i vas kojima veza na daljinu ne dolazi u obzir. Jednostavno ste „pre-fizički“ tip osobe, pa vam je potreban redoviti dodir i fizički kontakt. Sigurno da udaljenost partnera podrazumijeva strpljenje i kompromis. Veza na daljinu vas svakako može učiniti zrelijima i tolerantnijima.
Udaljenost vas može učiniti iskrenijima prema partneru. Niste zajedno koliko bi htjeli, ne uživate jedno pored drugog koliko bi htjeli, ali ostaju vam riječi… partneru možete reći mnogo više nego što bi mu govorili da je pored vas. Upravo zato je daljina svojevrsni izazov i iskušenje ljubavi – vaša emotivna povezanost se može produbiti, ojačati i nakon nekog vremena ćete znati je li to ono pravo.

Veze se prekidaju zbog zasićenosti, krivih poteza, ali ne radi daljine. Obično se uvjeravamo da stvari nisu funkcionirale zbog daljine, tek toliko da nam bude lakše jer imamo konkretan razlog. No, da je sve ostalo funkcioniralo na emotivnom planu, daljina ne bi bila problem.
Veze pucaju neovisno o tome jesu li na daljinu ili ne. Voljeti nekog također podrazumijeva prilagoditi se trenutnoj situaciji i zajednički raditi na boljem sutra zbog vas oboje.

 
Interesantno
pozitivni glasovi: 7  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

cica52 (65)
SVE JE TO STVAR ISKUSTVA.
#2, 04.05.2011 - 19:24
lena65 (52)
VEZA NA DALJINI JE NESTO STO MI SE DOGODILO I NAJLEPSI PERIOD MOG ZIVOTA ..NEKAD NEKO JE NA METAR OD VAS A NA KILOMETRE DALEKO EMOTIVNO ..
#1, 04.05.2011 - 18:11
u potpunosti se slazem sa vama,kada nekoga volite nista vam ne moze biti prepreka
04.05.2011 - 18:26
 

Korisnik
offline cat25
Bosna i Hercegovina, Bosnia, TuzlaBlogovi: tagovi
nema tagova