Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

ŠTA ŽELIMO OD ŽIVOTA ?

Tek što sam uspavala Anđela.Istuširala se.Izmazala raznoraznim kremicama čitam vaše mnogobrjne komentare na tekst RAZVEDENA ŽENA .

Drago mi je da ste se javili u tolikom broju.Volim da pročitam različita mišljenja,stavove...

Mogla bih sada da pišem kako ja nisam razvod želala ,kako sam se samo prilagodila nastaloj situaciji i dočekala na noge ...mogla bih ali to bi potrajalo i potrajalo.Verovatno ćemo se upoznati više preko narednih mojih postova.

Jedan komentar IZGUBLJENOGDECKA mi je posebno privukao pažnju i dao mi ideju za temu ovoga posta.U pozitivnom smislu,nikako negativno.

Dakle ,u komentaru je otprilike glasilo ovako "Kada ćeš već jednom da složiš kockice mozaika i vidiš šta želiš od života "

Čitav sam život sklapala mozaik.Kovala planove.U osnovnoj sam znala koju ću srednju da upišem,u osnovnoj sam znala i koji ću fakultet da upišem.

Naravno dalji planovi su opšte poznati.Da se zaposlim,udam ,rodim dete...

Nervirala sam se zato što je uvek neka kockica nedostajala ( ili nekoliko ).Puna elana sam pokušavala da ih složim,da se ukope u savršenu sliku.

A onda...onda su se u jednom trenutku sve kockice poklopile.

Zaposlila sam se.Udala sam se.Dobila dete.Nikada srećnija nisam bila.

Gledala sam u taj mozaik sa divljenjem.Kao da posmatram nečiji drugi život,ne svoj.

Sve je izgledalo savršeno.

A onda...jedna po jedna kockica je počela da se izvlači,premešta ,ispada iz rama.

Nakon porodiljskog,prvi dan kada sam se vratila u firmu su me sa mesta šefa marketinga premestili na recepciju.Ubrzo sam čula da planiraju da me otpuste pa sam zbog toga i dan danas na bolovanju.

Muž se odselio zbog najbanalnije gluposti.Saznala sam da je sve isplanirano.Samo je želeo da dobije dete.Verovatno se zbog tga i venčao.A sada ga nije briga ni šta to dete ima da jede ni da li ima da jede.

Jedna po jedna kockica se izvlačila i ostao je samo ram.Ispran od suza.

E sada vidite,ne pišem ovo da bi me sažaljevali ( pobogu,mlada sam,zdrava sam,imama Anđela...) niti da bi patetisala.

Pišem da bih napomenula svoj stav.Možemo mi da želimo mnogo toga od života.Možemo da planiramo.Možemo da tražimo,očekujemo.Složimo u glavi sve kako bi voleli da bude.

Ali na posletku ,biće kako biti mora.

Ne možemo mi tu puno da utičemo.Ma koliko se trudili sudbiinu da izbegnemo ne možemo.

Što ne znači da treba da sedimo i čekamo skrštenih ruku sudbinu.

Ne,nikako !

Treba verovati,treba se nadati.Ali po meni planovi su uzroci kasnijih nezadovoljstava,veoma često i ljubavi.Očekujemo prviše,planiramo u beskraj pa su nam drugi krivi što nam se planovi ne ispune.

Stvari ne možemo promeniti.Druge ne možemo takođe.Jedino što možemo da učinimo jeste da promenimo stanje naše svesti.

Onda kada prihvatimo da ne možemo na sve da utičemo,da neke stvari jednostavno moraju da se dese ,i da nikoga ne treba da krivimo zbog toga jer je tako jednostavno trebalo da se doogodi,možda ćemo i uspeti da malo više uživamo u sadašnjosti i trenucima koje ona nosi sa sobom.

Jer prošlost je završena,budućnost neizvesna ,jedino što imamo jeste sadašnjost.Ukoliko ne naučimo da uživamo u njoj nikada nećemo naučiti da živimo.I večito ćemo živeti u nekakvim paralelnim svetovima.

Što se mene tiče,jedini plan koji imam jeste da svoje dete izvedem na pravi put.

Ostalo sve prepuštam Božjoj volji.

Šta god da želimo od života dobićemo samo ono što nam on ponudi.Razlikujemo se samo po tome koliko smo spremni da ponuđeno prihvatimo ili ugrabimo.

Sve Vas pozdravljam,posebno IZGUBLJENOGDECKA čiji me je komentar inspirisao da napišem ovaj post.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 23  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

Tosa-sale (41)
Kao što kaže predhodni komenta lepo sročeno!!!
Svi mi imamo neke želje, planove za budućnost snove o kolim sanjamo...kakav je onda smisao života ako nemamo neke planove,želje snove o budućem život.. ali na žalost kako odrastano i koračamo kroz život shvatamo da je teško ostvariti sve te naše želje, snove itd.
Dosta sam u životu planirao želeo sanjao...neke želje sam uspevao ili ti bar približno da osttvarim neke nisam još uvek uspeo ali nijednog trenutka nisam rekao sebi ja to ne mogu ili moram da odustanem...ne naprotiv saki loš momenat u životu me je činio još jačim i davao još veču volju ka ostvarenju meni zadatim ciljevima... pozdrav i prijatan ostatak dana!!!!
#1, 11.05.2011 - 14:45
Tako i treba !To je poenta.Samo ne treba previše zahtevati i očekivati...ljub ljub takođe ti želim prijatan ostatak dana
11.05.2011 - 18:53