Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
sashko blog
Jednom beše dečak sa veoma lošom naravi. Njegov otac mu je dao vrecu eksera i rekao mu da svaki put kad pobesni i izgubi kontrolu nad sobom zakuca jedan ekser u ogradu.

Prvog dana dečak je zakucao 37 (ili čak i više) eksera na ogradu.

Tokom sledećih nekoliko meseci on je naučio kontrolisati svoj bes i broj ukucanih eksera se smanjivao.

Otkrio je da je lakše kontrolisati svoju narav nego zakucavati eksere u ogradu. I tako je došao dan da tokom celog dana nije ni jednom pobesnio.

Rekao je to svom ocu, a otac mu reče da svakog dana kada uspe kontrolisati svoje ponašanje, iz ograde išcupa po jedan ekser.

Dani su prolazili i jednog dana dečak je bio u stanju da svom ocu kaze da je počupao sve eksere. Otac je uzeo sina za ruku i odveo ga do ograde.

”Dobro si to uradio, sine moj, ali pogledaj sve te rupe u ogradi. Ograda vise nikad neće biti ista. Kada u besu kažeš neke stvari, one ostavljaju ožiljak, kao što su ove rupe u ogradi. Možeš čoveka ubosti nožem i posle toga nije važno koliko si puta rekao da ti je žao, jer rane ostaju. Verbalna rana je isto toliko bolna kao i fizička.” 
Interesantno
pozitivni glasovi: 2  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

 

Korisnik
offline sashko (39)
Norveška, Oslo, OsloBlogovi: tagovi
nema tagova
Arhiva unosa