Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

SVAKE GODINE SU NAJBOLJE !

Nije ni podne ja sam premorena.Isrpljena.Jurim za Anđelom,petljam se sa vodom ( uporno zahteva da jede vodu kašikom ),trčim uz i niz stepenice.Konačno dobijam nekoliko trenutaka predaha.

A onda odlazim u spavaću sobu mojih roditelja i posmatram sopstveni odraz u ogledalu.Uprkos tamnim kolutovima oko očiju,možda za nijansu većim nosom nego što bi trebao da bude ( hm uvek mogu da uradim plastičnu operaciju pa se vadim na devijaciju :),dopada mi se ono što vidim.Šta više zadovoljnija sam sobom nego u dvadesetim.

Razmišljam kako podležemo shvatanjima i prihvatanjima okoline.Do juče su žene bile lepe samo u dvedesetim.Čim se pređe trideta iz farmerica se ulazilo u sakoe,savljao mini val i izgledalo isto do pedesetih kada su se žene smatrale babama.

Ne daj bože da žena nosi mini suknju nakon što se uda i rodi dete.

E sada se slave tridesete ( baš negde pročitah da je žena najlepša u 31.god pre neki dan.Nije što i sama imam baš toliko ali prosto ne mogu da verujem )

I šta onda ? Da se fotograifšem sada.Ovekovečim.I posmatram tu fotografiju čitavog života kao Dorijan Grej žaleći za prošlim vremenima.

Do juče se žena smatrala usedelicom ukoliko se ne uda do 25 te.A sada nas plaše četrdesetim.

A onda ima i ona izreka.Žena je lepa ukoliko isijava iznutra.I ukoliko je zadovoljna.Glupost.

Naravno da žena treba da radi na sebi ,obrazuje se,duhovno hrani...sve to stoji.Ali kako molim Vas može da bude lepa ukoliko se ne posveti sopstvenom izgledu.

Treba raditi na sebi.U svakom pogledu.Izgled ne bi trebao nikako da se zaobilazi.Svaka žena jeste lepa na svoj način ali ona mora da bude negovana.

Gledam u jednu svoju fotografiju iz vremena dok sam bila tinejdžerka.

Pre neki dan kaže moj tata mojoj devojčici -Vidi to je mama.Kako je bila mlada.Osećam da umalo nije dodao i kako je bila lepa.

Pa onda zurim ponovo u ogledalo i shvatam da se sebi više dopadam sada nego tada.

Tada sam bila puno nesigurnija.Želela sam da budem višlja,da imam duže noge ,da imam kraći nos...Vremenom sam naučila da budem potpuno zadovoljna sopstvenim telom.Ok,ništa se ne dešava slučajno.Nisam samo učila da budem zadovoljna .Posvetila sam mu se...

Ali tridesetim ( i nadalje naravno ) ženin lik poprimava možda onih nekoliko nevažnih borica ali svakako jednu određenu dozu zrelosti,konture.Borice oko očoju koje lice čine otmenim.A najviše od svega prihvatanje i zadovoljstvo sopstvenim telom i izgledom.

Zato mogu ti neki da sprovode svakakve ankete i plaše žene četrdesetim ja sam duboko uverena da će se upravo 40 te za desetak godina smatrati najboljim godinama.

Sve je stvar shvatanja i prihvatanja.Ali to najpre treba da otkrijemo u sebi i uživamo u ma kojim da smo godinama jer se one neće ponoviti.iskoristimo od njih najbolje moguće.

Ja za svake godine upravo zato kažem da su baš one prave.Tako i za ovu moju 31 koju su eto kojim slučajem i u anketi naveli.

I još nešto-mini suknje se nikada ne odričem :)

Pozdravljam Vas i želim Vam ugodno popodne.
 
Interesantno
pozitivni glasovi: 5  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

333Jovan (61)
..u što mi prija ovo mojih nekoliko..
#3, 19.05.2011 - 16:32
I treba da uživaš !
19.05.2011 - 18:09
Tosa-sale (41)
Nebih ništa da dodaje i komenarišem jer sve što bi dodao već je rečeno u blogu a i u predhodnim komentarima...
pozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz...!!!
#2, 17.05.2011 - 21:54
Šaljem ti veeliki poljubac !
17.05.2011 - 22:24
Naravno !Tu rečenisu stalno ponavljam u postovima.Potpusujem svaku reč.p.s.ali ipak treba voditi računa o izgledu i negovati se ))
#1, 17.05.2011 - 14:21