Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog

VRAČARA I GOSPODIN PRAVI

Pijuckam jutarnju kafu.Pre toga sam popila dve tablete vitamina.Otvorila sam širom prozore.Pogađate,sedim na mojoj omiljenoj terasi ,mažem nokte na nogama i reših da napišem post.

Inspiracuju za njega dobih iz jednog komentara.Možda ću malo promašiti temu ( što mi je priznaćete svojstveno )ali pozabaviću se ja i onom drugom...polako

Onaj pravi.Toliko ga mi žene pominjemo.Toliko o njemu maštamo ( dok se ne udamo naravno :),tolike su bajke o njemu ispričane,knjige napisane...Tu su naravno i romantične komedije koje ga nikada ne zaobilaze.Svi smo večito u nekakvoj potrazi za Tom nekom osobom.

I da imamo hiljadu dvoraca i vila,čitava carstva ovoga sveta ukoliko nije uz nas,tu osobu ćemo večito priželjkivati,tražiti ,barem u mislima.Verovati da će se pojaviti.

Kada smo se kao devojčice igrale,svaka naša igra,sećam se bila je bazirana na nekakvim računanjima,brojevima...sve u cilju kada i za koga ćemo se udati.Barbika ima kena.Žena mora da ima muža.

Provlačilo se to pitanje u meni .Rilo mi dušu i srce kao nekakav crvić i dok sam stajala na špic baletankama i izvodila skokove i dok sam se igrala sa barbikama,i dok sam zevala u srednjoj na časovima od dosade,i dok sam sanjala...kako god.

Jednoga dana smo moja tadašnja najbolja drugarica i ja na stolu u stanu u kome je živela ugledale tadašnju Praktičnu ženu.Kupila ju je njena mama.Listale smo onako iz dosade uglavnom se zadržavajući na strani drage savete.Uvek nam je to nekako bilo zanimljivo.A onda smo okrenule list i pogledale sliku mlade žene ,toplih očiju obučene u belo.Iznad slike je pisalo.

VIDOVITA MLADA ŽENA KOJA IMA IZUZETAN DAR DA PROREKNE SUDBINU

Zapisale smo broj telefona.Sudbina je tu.Neko je poznaje.Može nam reći za koga ćemo se udati .Konačno ćemo otkriti ono što nas muči.

Beše to u onim vremenima kada je 1din bio jednak 1 marci.Imala sam tada 14 godina.Sećam se da su nam svake večeri davale po 5 dinara za džeparac.2 din je koštao sok u našem omiljenom kafiću.3 smo stavljale u jednu posebnu kutijcu.

Nakon par meseci kada su njeni roditelji otišli na Kopaonik,prespavala sam kod nje.Izjutra kada smo se probudile krenule smo za Beograd.Nismo ga poznavale.Imam babu ovde ali molim Vas niti jednu jedinu ulicu nisam poznavala.Pitale smo svakog drugog prolaznika za adresu .Konačno smo je prinašle.

Sećam se da je tamo sedela Luna Lu.Prvo što nam je rekla bilo je da ne može da nas primi jer smo isuviše mlade.Na naše insistiranje je lepo spakovala u džep 200 maraka i odvela nas u malecnu prostoriju.Zamislite dve tinejdžerke koje su buklvalno drhtale od straha.Pred njima će se sada otvoriti život.Sudbina.Saznaće ono što su toliko želele da znaju.

-Ti ćeš se udati za crnog,dobro situiranog,koji živi u inostranstvu,pokraj neke vode.Voleće te više nego ti njega.Skidaće ti zvezde sa neba.

To beše meni upućeno.Da ne dužim ,vratismo se nas dve pune utisaka i nekakvih čudnoh osećanja koji su se razložili čitavim našim bićem.

Od toga dana,čitav život sam sam u onima sa kojima sam bila u vezi tražila tog nekog.Često se dešavalo da on nije stariji ,pa smo govorile ,dobro ko zna u kom vremenu je videla ta žena.Možda u nekoj dalekoj budućnosti.

Da nije bogat -pobogu pa zaradiće novac,ima vremena.

Da nije crn -ah,pa ne može baš sve tačno i precizno da vidi

Nekada da nema niti jednu od navedenih osobina.


Kako god svaki sa kojim sam započela vezu bio je taj.

A onda sam u avionu upoznala čoveka koji potpuno odgovara opisu.Stariji.Crn.Veoma bogat.Živi u inostranstvu pokraj mora.To je on !Ponavljah sebi.On !Taj !

Roman sam o tome napisala.Ne zato što sam ga volela,nego zato što sam mislila da je on Taj.

Još jedanput se u mom životu pojavio opis čoveka koji mi je vračara prorekla.Crn,bogat,živi pokraj mora...e za njega sam se i verila.On je Taj !Sećam se kako sam komentarisala sa istom prijateljiom.Treba da odemo kod te žene i čestitamo joj !Kako je samo pogodila.On je baš taj.

Ali ni on nije bio taj.Ubrzo smo se razišli.Shvatila sam da sam više volela da je on Taj nego što je zaista bio.

E onda se pojavio moj muž.I rekoh prijateljici

-Vidiš da je ta žena lagala.Vračara.Ovaj nije ni bogat ni stariji.A eto imam verenički prsten.Sve je lagala.Sve.

-Nije lagala ništa,ona će meni opušteno.Vidi,crn je,završio je fakultet i bavi se traženim zanimanjem.Ima dobru platu.Uskoro će se obogatiti i biće situiran.

-Dobro a to što nije stariji ha !Šta na to imaš da kažeš ?

-To smo davno rezimirale.Ta žena je gledala u sadašnje vreme.Tada je on bio stariji za onaj pojam.Kapiraš.

I kao što znate.Nije ni on Taj.

I šta sada ? Da prestanem da verujem da će se Taj moj pojaviti ?

Nikada !

Taj moj je negde i čeka na mene baš kao i ja na njega.Možda nema crnu kosu( mada sam na nju slaba moram priznati :),možda nije bogat,možda nije stariji od mene.Ali je Taj.Taj moj.

To je jedino važno.

Ovaj post posvećujem virtuelnoj prijateljici zeljani koja me redovno čita.Ovim joj se putem zahvaljum na tome i poručujem da veruje.Da veruje u snove.Pre svega da veruje u sebe.A nadasve da Taj neki postoji i čeka na nju.

Sve vas pozdravljam i želim Vam lep dan.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 8  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

kelly85 (32)
heheh e pa hvala ti ljubim
#7, 22.05.2011 - 11:03
Nema na čemu !Uvek !
22.05.2011 - 11:34
kelly85 (32)
pa rece da se divis zenama kao ja pa reko zasto ako sme da se pita
#6, 22.05.2011 - 10:59
Ti uvek smeš da pitaš ) Zato što ne maštaju bespotrebno o udaju,kao što sam ja i umeju da žive život !Eto ako baš želiš da znaš.ljubim
22.05.2011 - 11:02
kelly85 (32)
a zasto ako nije tajna
#5, 22.05.2011 - 02:03
Nisam razumela ?Šta zašto ?
22.05.2011 - 09:02
333Jovan (61)
..taj neki sigurno nije isti ko predhodni..
#4, 22.05.2011 - 00:08
Naravno da nije.Niko nije isti.Ali Taj je Taj )
22.05.2011 - 00:19
kelly85 (32)
heheh verovatno vecina zena ali ne sve....
#3, 21.05.2011 - 20:31
Napisala sam ali post...dok doputuje... )) Ženama kao ti se divim !
21.05.2011 - 21:15
kelly85 (32)
heheheheheehehheheheeheheheheheh sad je meni jasno sto ne mastam o udaji...... nikad se nisam igrala s barbikama uvek su me nervirale onako plasticne i velikih zelenih ociju koje ne mogu da gledam...... pihhhhh... barbika je kriva dakle
#2, 21.05.2011 - 17:23
)))))))))))) budući da sam ih imala više od 30 izgleda da jeste ))) a ja baš htela da napišem post kako žene maštaju o udaji....uh moraću da se igradim hehe )) jao ljuda si.ljubim te
21.05.2011 - 17:44
citer (49)
divan ženski blog
#1, 21.05.2011 - 16:23
Hvala najlepše...iako ima ponečega i za muškarce ) kissić
21.05.2011 - 16:38