Karike.com je društvena mreža koja ti nudi priliku da komuniciraš sa svojim prijateljima, upoznaš nove ljude, saznaš šta drugi misle o tebi i postaneš zvezda! Za korišćenje sajta uloguj se ili registruj! Besplatno je...
princezanemira blog
Iz moje spavaće sobe vodi izlaz na drugu terasu.Ne onu na kojoj svakoga dana sedim i kuckam.Onu lepu veliku zastakljenu.Drugu,manju, otvorenu.Otvorila sam sinoć sve prozore u stanu a kada sam se probudila imala utisak da sam pod otvorenim nebom.

A onda sam navukla prekrivač na sebe i želela tako da ostanem u krevetu još nekoliko trenutaka.Pre nego što zaronim u novi dan.Da budem sama sa sobom.U tišini.Bez zvukova iz kutije za zabavu zvane televizor.Bez telefona.Bez kompjutera.Samo ja.

Čitav današnji dan imam samo za sebe.Od sutra počinju obaveze.Pa razmišljam kako ću da pijem kaficu,prošetam se tržnim centrom,napravim sebi omiljeno jelo,pišem...

Sada ste verovatno pomislili kako ova uživa i nema preča posla u životu.Greška !

Upravo u ovom periodu problemi su me toliko stisli i nagomilali se da se pitam kako uopšte funkcionišem.Nakon što se on odselio plakala sam danima.Gotovo da ništa jela nisam.Tek po nešto,kako bi preživela.Budila sam se umornija nego što sam odlazila u krevet.

Borila se sa sopstvenim mislima.Šta mislite odkud mi nik princeza nemira ?

Nisam počela da pišem od kako sam se razvela ( dobro još uvek ne zvanično,to znate ) ali sam počela da vodim blog.Umesto tableta smirivala sam se pisanjem.

A onda sam se u jednom trenutku promenila.Čini se da sam takva oduvek bila samo da je taj deo moga bića stagnirao u jednom periodu.

Sama sebi na prvom mestu.To je oduvek bio moj stav.Upravo su mi zbog tog stava na onom drugom blogu mnogi zamerali.

Međutim ne mogu da se ne upitam ko će nas postaviti na prvo mesto ukoliko to ne učinimo sami ?

Mnogi kažu da na prvom mestu treba da budu deca.Za svoje bih dete sve uradila.Priznajem mislim da nije dovoljno samo hraniti i brisati dete i biti sa njim 24 h dnevno nego se boriti na svim segmentima ali nije to tema ovoga posta.Dakle uradila ih bukvalno sve.

Ali deca odlaze.Odlaze i ljubavi.Ostajemo samo sami sa sobom.

I ukoliko ne postavimo sami sebe na prvo mesto ko će to učiniti umesto nas ? Pogađate.Niko.

I zato je potrebno da sebe hranimo na svim poljima,napajamo,uveseljavamo...Hm ne želim da zvučim kao neki guru koji trubi o nekakvoj smirenosti :)) baš ja,princeza nemira ali naša deca žele zadovoljne roditelje koji su na prvom mestu zadovoljni sami sobom.

E sada vidite,možda otud sve te moje ljubavi koje su nebeske,vanzemaljske,nadrealne.Možde one nisu bile takve ali sam ih ja takvih činila.Zašto ?Zato što su ti neki kao bili posebni i nadrealni ?Nikako ,nego zato što sam verovatno ja želela da ih takvima načinim da bih imala čega da se prisećam:)

Šta će detetu roditelj koji tobože sve čini za njega i džangrizavo juri za njim prateći svaki njegov korak u želji da mu se maksimalno posveti ako je taj roditelj neispunjen i nezadovoljan ?Ako je izgubio sopstveni život pa ga živi preko detetovog ?

Zato dragi moji,kada odete u kupovinu prvo kupire sebi nešto lepo,popijte kafu na tenane,pronađite barem sat vremena dnevno samo za sebe.Buditi sa sopstvenim mislima.U tišini.Hm opet ja kao nekakav guru :)))

Ispunite sebe,postavite sebe na prvo mesto i najpre verujte u sebe.Samo tako možete isto očekivati od drugih.

Najbolje je da ne očekujete.Temelj svega je vera u sebe.Ostalo dolazi samo po sebi.

Da ne mudrujem više...Idem da popijem kaficu i namažem nokte.

Pozdravljam Vas do sledećeg čitanja i želim Vam da iskoristite ovaj lep dan.


 
Interesantno
pozitivni glasovi: 13  |  negativni glasovi: 0

Napiši komentar:

saljem ti dobre vibracije i ove noci
#3, 24.05.2011 - 03:13
Pošalji mi legendo i večeras...biće mi potrebne
24.05.2011 - 10:51
333Jovan (61)
...ukoliko volimo sebe,volećemo i druge...ali ne baš sve....
#2, 23.05.2011 - 07:42
Da...ne baš sve...
23.05.2011 - 07:44
Tosa-sale (41)
Ba baš tako... mii na prvom mestu pa onda svi ostali a kada smo mi zadovoljni zadovoljni su i naši majmiliji oko nas...
#1, 23.05.2011 - 00:03
LJubim te.Tako je...
23.05.2011 - 00:33